bel redactie 074 - 256 66 99

Twentse ondernemers op de bres voor de Nije Hoeve

Twentse ondernemers gaan de Nije Stichting helpen om te zorgen de gedroomde nieuwe locatie, een leegstaande boerderij aan de Bruinsweg 32 op het gezondheidspark, werkelijkheid wordt.

Op 13 maart zullen verschillende ondernemers in een belteam plaatsnemen om zoveel mogelijk andere Twentse ondernemers te vragen of zij de realisatie van een multidisciplinaire centrum voor mensen met kanker willen sponsoren.

De oude boerderij is op dit moment nog eigendom van de gemeente Hengelo. Onderhandelingen over de aankoop van het pand liepen eind vorig jaar vast. Debby Nijenhuis, initiatiefneemster van De Nije Stichting, heeft er alle vertrouwen in de oude boerderij aangekocht kan worden. De onderhandelingen daarvoor worden gedaan door Michel Ten Hag. “Het is fantastisch dat deze ondernemers zien wat de Nije stichting betekent voor gezinnen met kanker. We zijn bijzonder dankbaar dat zij zich voor ons willen inzetten en hun netwerk voor ons willen benaderen." De Nije Stichting zit nu op een noodlocatie en hoopt spoedig te kunnen verhuizen naar de boerderij, die ook nog eens grondig verbouwd moet worden.

Foto: Twentse ondernemers van de Nije Noabers Belmarathon: Chantal Boschker, Anja Viscaal, Michel ten Hag, Gert Jan Oude Voshaar, Nicole van der Woning, Eddy van Heel, Debby Nijenhuis.

Fotograaf: Marieke Dijkhof