bel redactie 074 - 256 66 99

Twente Milieu neemt de laatste grijze containers voor restafval in

Twente Milieu gaat van 2 t/m 13 juli de grijze container innemen van mensen die ervoor gekozen hebben om hun restafval voortaan weg te brengen naar een ondergrondse container. Deze maand krijgen huishoudens een brief van Twente Milieu. Daarin staat wanneer ze de grijze container aan straat moeten zetten, zodat hij opgehaald kan worden. Mensen hoeven hiervoor niet thuis te zijn. De grijze container die wordt ingenomen, wordt in de week van 25 t/ m 29 juni nog geleegd. Deze laatste leging is gratis.

In de brief staat ook wanneer bewoners een nieuwe grijze container ontvangen. Dan gaat het om mensen die de grijze bak al hebben ingeleverd en voor 1 juni hebben aangegeven dat zij graag weer een grijze bak willen gebruiken. Zo'n 3.125 Hengelose huishoudens kiezen voor de keuzecontainer. Dat betekent dat 91,6 % van alle Hengelose huishoudens per 1 juli het restafval wegbrengt naar de ondergrondse container. Er zijn 37.072 huishoudens in Hengelo. Wie de grijze container wil behouden betaalt daar extra voor: een vast bedrag van 36 euro voor een heel jaar, plus de kosten voor het legen van de bak. Het nieuwe college wil het vaste jaartarief terugbrengen naar 24 euro.

Per 1 juli is het netwerk van bijna 300 ondergrondse container voor restafval in heel Hengelo aangelegd. Met een milieupas zijn alle containers in Hengelo te openen, dus niet alleen in de eigen wijk of buurt.