bel redactie 074 - 256 66 99

Twente kiest zijn mooiste liedjes voor de Top Twente

Wie is de beste Twentse artiest of band aller tijden en wat is het mooiste liedje? Deze regio mag het komende weken vertellen aan De Twentsche Courant Tubantia en 1Twente. Van Ilse DeLange tot Angerfist en van Shalalie Shalala tot Dinge-Dong, vrijdag 12 januari is bekend wie de Top Twente aanvoert.

Ze hebben hun diepste zielenroerselen en hardste basdreunen vastgelegd op vinyl, tape, cd, video of zijn met hun muziek vereeuwigd op YouTube, spotify of een andere streamingdienst. Soms in een oplage van 300 singeltjes, soms als megahit met honderdduizenden verkochte exemplaren zoals Teach-Inns winnende songfestivalnummer in 1975.

Artiesten woonachtig in Twente

Maar welke nummers hebben Twentse artiesten in de loop der tijden allemaal opgenomen? Om die vraag goed te kunnen beantwoorden roepen Tubantia en 1Twente tot en met kerstmis de hulp van het publiek in. Zodat de voorlopige lijst met ruim 120 namen van solo-artiesten, duo’s, bands en gezelschappen verder kan worden aangevuld, met alle nummers die ze ooit hebben uitgebracht. Enige voorwaarde is dat de artiest in Twente woont of heeft gewoond. Dus geen Normaal of Doe Maar, maar wel Henny Vrienten (woont in Diepenheim) en Vandenberg (Enschede).

Mooiste nummers uit Twente

Als op Tweede Kerstdag de groslijst met alle aangereikte nummers compleet is, volgt de stemronde vanaf 1 januari. Tot en met donderdagavond 11 januari kan iedereen eenmalig zijn of haar stem uitbrengen op de vijf mooiste nummers uit Twente. Mét de mogelijkheid een mooie herinnering of anekdote toe te voegen, over momenten van hevige verliefdheid, troost of andere herinneringen die dat ene nummer oproept.