bel redactie 074 - 256 66 99

Tweede editie Cultuurpodium Drienerstraat

Kunstcentrum HeArtGallery en de stichting Hengelo Leest presenteren zondag 25 februari de tweede editie van Cultuurpodium Drienerstraat, het nieuwe maandelijkse programma met literatuur, beeldende kunst en live muziek.

Te gast zijn de internationale bestsellerauteur Marieke Nijkamp, dichter Lowie Gilissen en kunstenaars Edo Zupan, Esther de Vries en Rineke Engwerda. Verder draagt stadsdichter Marijke Agterbosch voor uit eigen werk en zijn er optredens van Charlotte Lammers van Popscool en pianist Simon Haverkate.

Schrijfster Marieke Nijkamp wordt geïnterviewd over haar nieuwste boek ‘Voor ik je loslaat’ (‘Before I let go’), waarvoor ze deze maand in Amerika op promotietour was. Ze is in de VS erg populair, want van haar debuut (’54 minutes’) werden daar ruim 250.000 exemplaren verkocht. Het boek is vertaald in zeven talen. Rineke Engwerda reikt tijdens het Cultuurpodium een prijs uit aan dichter Lowie Gilissen, die de winnende tekst maakte bij haar schilderij voor de buitenexpositie Achter de Basiliek. Esther de Vries vertelt over haar expositie in de Stadskamer, die als afsluiting van het Cultuurpodium wordt geopend.

Cultuurpodium Drienerstraat is er elke laatste zondag van de maand, in de periode van oktober tot en met april. Het programma begint 25 februari om 15.00 uur in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. De toegang is gratis.

(Bron: HeArtGallery)