bel redactie 074 - 256 66 99

Topman verlaat Livio, zegt nog niet wanneer en waarom

Gepubliceerd op: 14/11/2017

Topman verlaat Livio, zegt nog niet wanneer en waarom

Guido van de Logt vertrekt bij de Twents/Achterhoekse zorgreus Livio. Livio bevestigt het vertrekt van Van de Logt, dat inmiddels is gecommuniceerd met het personeel. Het bestuur en de Raad van Toezicht willen echter op dit moment nog niet ingaan op de reden van Van de Logts vertrek.

De reden van het vertrek noch de afscheidsdatum worden op dit moment bekend gemaakt. ,,Eerst moet intern nog een aantal stappen worden genomen", zegt woordvoerder Jeff van den Biggelaar.

De 56-jarige registeraccountant Van de Logt volgde vier jaar geleden Hans Arnoldy op, die met pensioen ging. Hij was daarvoor bestuurder bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Livio is met 1600 appartementen en ruim 2300 medewerkers een van de grotere verzorg- en verpleegkoepels in de regio. Net als elders in de branche, moest Livio afgelopen jaren zijn koers sterk bijstellen. Daarbij was voor 110 medewerkers geen werk meer.

De manier waarop Livio reorganiseerde leidde twee jaar geleden tot een protestbijeenkomst van zo'n zestig medewerkers bij het hoofdkantoor aan de Boulevard in Enschede.

Van de Logt zette zich vorig jaar in een interview in deze krant fel af tegen de zijn zijns inziens negatieve beeldvorming over zorg- en verpleeghuizen. ,,We worden voortdurend neergezet alsof we ineffici├źnt zijn en het slecht doen. Dat beeld klopt gewoon niet."

┬ę Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Annina Romita

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht