bel redactie 074 - 256 66 99

Tijdelijk meer ruimte voor Hengelose terrassen

Gepubliceerd op: 14/05/2020

Tijdelijk meer ruimte voor Hengelose terrassen

De gemeente Hengelo staat welwillend tegenover een tijdelijke uitbreiding van de zomerterrassen vanaf 1 juni in verband met de coronamaatregelen. De uitbreiding is uitsluitend bedoeld om het huidige aantal zitplaatsen te kunnen behouden. Dat zei wethouder Gerard Gerrits woensdagavond tijdens de online raadsvergadering.

Het is de bedoeling dat horecaondernemers zelf een aanvraag indienen bij de gemeente voor de verruiming van hun terras. Bovendien gelden er een aantal voorwaarden: het terras moet te allen tijde veilig en ‘coronaproof’ zijn, de hulpdiensten moeten er ongehinderd langs kunnen bij calamiteiten en de detailhandel mag geen last hebben van de verruimde terrassen. Het gaat overigens niet alleen om de horeca. Gerrits: “Als er vanuit de detailhandel vergelijkbare verzoeken komen, staan wij daar ook welwillend tegenover." 

Volgens de wethouder is nog niet bekend hoe lang de uitgebreide terrassen worden gedoogd. “Dat zal uiteraard ook samenhangen met de periode dat de afstandseisen gelden.” Hij voegde eraan toe dat de horecaondernemers inmiddels een terrassenplan hebben ingediend. “Zoals ik het nu kan inschatten, wordt er niet overvraagd en op het eerste gezicht lijkt het een zeer reële aanvraag te zijn, maar uiteraard moeten politie en brandweer dit allemaal nog wel beoordelen”, aldus wethouder Gerrits.


‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht