bel redactie 074 - 256 66 99

Tien Hengeloërs genomineerd voor de Beste Buur Bokaal

Gepubliceerd op: 16/09/2019

Tien Hengeloërs genomineerd voor de Beste Buur Bokaal

Tien Hengeloërs zijn genomineerd voor de Beste Buur Bokaal. Deze onderscheiding is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en tien Twentse gemeenten om een inwoner in het zonnetje te zetten die van grote betekenis is voor de buurt.

Het gaat om een stille kracht’ die altijd voor iedereen klaar staat en daarmee bijdraagt aan een sociaal, veilig en actief leefklimaat. De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 28 september op de jaarlijkse Burendag in de deelnemende gemeenten. Nomineren kon tot en met 1 augustus.

Initiatiefnemers van de Beste Buur Bokaal zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te kunnen wonen. "Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Daarom kiezen we voor Beste Buur Bokaal. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren."

Een plaatselijke jury kiest uit de 10 genomineerden een winnaar. In Hengelo bestaat deze jury uit: Bas van Wakeren, wethouder gemeente Hengelo Ineke Waninge, bestuurslid huurdersbelangenvereniging Ookbions, Eric Markvoort, directeur Welbions.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht