bel redactie 074 - 256 66 99

Theaterterrein 'Stork!' straks vol leven

HENGELO Nu is het nog een kaal en verwaarloosd industrieterrein. Maar in augustus zal het onherkenbaar zijn veranderd in een fraaie theaterplek. Tussen het noordelijk tracé-in-aanleg van de Laan Hart van Zuid, de Langelermaatweg en het Esrein worden vanaf 20 augustus namelijk duizenden bezoekers verwacht voor het theaterspektakel 'Stork!' op het 20.000 vierkante meter grote terrein.Minstens drie uitvoeringen per week en dat ruim vier weken lang. Dat stelt zo zijn eisen aan de theaterlocatie. Een nieuwe impressie geeft een beeld van hoe het gaat worden. Met vier overdekte tribunes voor 1.500 bezoekers, een dinertent van 54 bij 40 meter voor diezelfde 1.500 gasten, een podiumplek met een enorme machine, een rond tentcafé met een diameter van 20 meter, een muziekkoepel, zeven pagodetenten waarin het rijke verenigingsleven van Stork wordt verbeeld én nog een popup-museum van Oyfo.

Het is allemaal nodig. Zo gaat zo'n dagje Stork! er ongeveer uitzien: gasten zijn er welkom vanaf 16.00 uur. In het voorprogramma speelt dan een orkest in de muziekkoepel. Wie dorst heeft, kan ook in het grote café terecht en dan, tegen 18.00 uur, is het tijd om gezamenlijk aan te schuiven aan het door hotel 't Lansink verzorgde driegangendiner. Vanaf half acht kunnen de tribunes worden opgezocht, want de voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Een grote groep amateur-artiesten is inmiddels aan het repeteren voor de show, waarbij ook professionele artiesten in actie komen: Han Oldigs, Laus Steenbeeke, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten. Ze verbeelden op een bijzondere manier de 150-jarige geschiedenis van Stork. "Een verhaal over anderhalve eeuw familie, bedrijf, medewerkers, dromen en daden, opkomst en ondergang", aldus de theatermakers. Wie wil, kan zich nog aanmelden als vrijwilliger voor een van de vele functies. Er zijn er in totaal 500 nodig. Info: stork150jaar.nl.

De toegangsprijs bedraagt 55 euro, inclusief diner en drinken. Kaarten zijn te koop via genoemde website en de kassa's van Hengelo Promotie, Metropool, Wilminktheater in Enschede en Theaterhotel Almelo.