bel redactie 074 - 256 66 99

The Rider bij Filmhuis Borne

Gepubliceerd op: 01/12/2018

The Rider bij Filmhuis Borne

Woensdag 5 december vertoont Filmhuis Borne de film The Rider. Ontroerend portret van een jonge rodeo-rijder in South Dakota. Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika. The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys. De niet-professionele acteurs spelen zichzelf.

Aanvang: 20.15 uur Entree: € 8,- (Vrienden van Filmhuis Borne € 5,-) Tickets online via: www.kulturhusborne.nl De volgende film in Filmhuis Borne is op 12 december: The Insult.

Ontroerend portret van een jonge rodeo-rijder in South Dakota. Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika. The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys. De niet-professionele acteurs spelen zichzelf.

Aanvang: 20.15 uur Entree: € 8,- (Vrienden van Filmhuis Borne € 5,-) Tickets online via: www.kulturhusborne.nl De volgende film in Filmhuis Borne is op 12 december: The Insult.

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht