bel redactie 074 - 256 66 99

Tevreden reacties Lunchgesprek Stroom Esch

Gepubliceerd op: 16/12/2018

Tevreden reacties Lunchgesprek Stroom Esch

Bij het lunchgesprek voor de wijkbewoners in de Stroom Esch waren zaterdag 15 december ruim 50 personen aanwezig. Een boven verwachting aantal deelnemers.

Tijdens het lunchgesprek werd gesproken over allerhande onderwerpen die op dit moment in de wijk spelen. De aanwezigen werden hiervoor uitgenodigd in ronde tafelgesprekken waar zij informatie konden vragen maar ook eigen ideeen en klachten naar voren kunnen brengen.

In de gesprekken werd onder andere gesproken over leefbaarheid in de wijk en onderwerpen zoals veiligheid, verkeersveiligheid, herinrichting rondom de basisscholen Iemnschelf en Prisma, openbare verlichting en energietransitie.

Prisma gaf uitleg over de plannen rond "spelen en leren in een natuurlijke omgeving". Belangstelling was er ook voor het woon- en zorginitiatief de Hooiberg. De aanwezigen werden geinformeerd over de laatste stand van zaken van dit particuliere initiatief.

De ronde tafel waar ideeen en wensen maar ook klachten konden worden besproken was voor de deelnemers een mooie gelegenheid om aan te geven waar men wel tevreden mee is, maar ook de plek om aandacht te vragen voor zaken die niet goed gaan.

Onder toeziend oog van wijkagent Jan Schmitz en Stefan Bartelink (BOA) waarvoor deze bijeenkomst een mooie gelegenheid was voor kennismaking, vonden de gesprekken plaats in een informele en prettige sfeer waarbij al sprekend met elkaar de soep en broodjes werden geserveerd.

Onderwerpen waar niet direct een antwoord op kon worden gegeven zijn door de aanwezige ambtenaren meegenomen voor interne bespreking.
De aanwezigen waren erg content over dit concept en gaven nadrukkelijk aan dit graag vaker op deze wijze georganiseerd te willen zien.


foto met dank aan de Bornse Courant

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht