bel redactie 074 - 256 66 99

Tevreden over lokale zorg Hengelo

Gepubliceerd op: 07/10/2017

Tevreden over lokale zorg Hengelo

HENGELO Hengelose cliënten zijn grotendeels positief over de lokale zorg. Deze conclusie trekt de gemeente uit het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet.


Cliënten zijn met name te spreken over de omgang met de medewerkers van de gemeente; bijna negen op de tien cliënten vinden dat ze serieus genomen worden. Acht op de tien spreekt van een passende ondersteuning bij de hulpvraag en ondersteuning van goede kwaliteit. Het draagt eraan bij dat acht op de tien cliënten zich beter kunnen redden, vinden ze zelf.

Volgens de gemeente zijn cliënten ook positief over het contact met medewerkers tijdens de hulpaanvraag en de keukentafelgesprekken. “Daarnaast geven zij aan dat de ondersteuning die ze krijgen, past bij de hulpaanvraag en dat cliënten zich beter redden”, aldus een persbericht. Een verbeterpunt is het vergroten van de bekendheid met de mogelijkheden voor cliëntondersteuning.

Mensen die hulp krijgen via de Jeugdwet, geven ook aan tevreden te zijn, aldus de gemeente. Met de resultaten uit het onderzoek wil de gemeente haar zorg verder verbeteren.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht