bel redactie 074 - 256 66 99

Tentoonstelling schilderijen van Gerda Hofman “Land, lucht en wolken”.

Gepubliceerd op: 25/03/2019

Tentoonstelling schilderijen van Gerda Hofman “Land, lucht en wolken”.

Gerda Hofman houdt veel van de weidsheid, de kleuren en lijnen van het lege land met de hoge lucht daar boven. Het liefst wil zij de stilte schilderen.

Na haar opleiding aan de AKI Enschede, afdeling Schilderen en Monumentale Vormgeving, verhuisde ze naar Zwolle om te wonen en werken in de Emmanuelshuizen. Dat is een oud pand in de binnenstad en was toen pas in gebruik als werkplek voor beeldend kunstenaars. Ze werkte voor haar vrije werk vooral met pen, waterverf en tempera op papier in klein formaat. Het was een inspirerende omgeving. Met die groep van ongeveer tien mensen exposeerde ze door heel Nederland. Ook maakte ze tot midden jaren tachtig verschillende muurschilderingen en wandversieringen in opdracht van de gemeenten Zwolle, Hengelo, Enschede, en voor particulieren.

Later, in Enschede is ze gaan schilderen met acrylverf op doek, de formaten werden groter. De laatste jaren is het onderwerp van haar werk het Nederlandse landschap, soms met een schuur of huis er in maar meestal leeg. Met dat werk had ze in 2010 een grote tentoonstelling in Museum Nieuwland in Lelystad.

De luchten wilde ze nader bestuderen. Een hele uitdaging na de overwegend strakke lijnen en vlakken van de landschappen. Ze zegt daarover zelf: ik kijk graag naar de prachtige wolken, en zie dan opeens een detail dat ik wil proberen weer te geven, om de intense kleur of de vorm.

De tentoonstelling schilderijen van Gerda Hofman “Land, lucht en wolken” wordt geopend op zondag 7 april 2019 om 15.00 uur en is te bezichtigen tot en met zondag 9 juni 2019, in de Kunstzaal Achterom, Kulturhus Haaksbergen, ingang achterzijde.

Openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.30 uur en tijdens de pauze van theatervoorstellingen en films.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht