bel redactie 074 - 256 66 99

Taxichauffeurs niet blij met nieuwe Industrieplein in Hengelo

HENGELO Taxichauffeurs zijn ontevreden over de komende herinrichting van het Industrieplein met een skatepark en veel groen. De taxistandplaatsen verschuiven namelijk naar de rand aan Gieskesstraat, voor het WTC. Er komt ook geen toilet.


De gemeente heeft de chauffeurs schriftelijk laten weten dat de nieuwe plek weliswaar ,niet tegemoet komt aan de gewenste locatie.’ Maar het kon niet anders, meldt het college van B en W: de taxi’s kunnen niet dichter bij de entree ‘omdat dat niet ten goede komt van de overzichtelijkheid en daarmee de veiligheid van alle gebruikers.’

Riad Kasim van Taxi Black Cab vindt de afstand tussen het station en de Gieskesstraat nogal fors voor passagiers die op leeftijd zijn, of slecht ter been. “Ook ’s winters en als het regent is het te ver. Klanten jouwen ook vaak koffers mee, ze zullen balen.” En dan moeten ze de wachtende taxi’s ook nog weten te vinden, zegt Kasim er meteen bij.

Uitstappende treinpassagiers zullen geneigd zijn om naar het Stationsplein te lopen en kiezen dan vaak de bus, is zijn ervaring. Maar de terugkeer van de taxi’s naar de ‘voorkant’ is onbespreekbaar, daar hebben de chauffeurs zich bij neergelegd. Met het Industrieplein waren ze niet blij – ‘sindsdien gaan onze inkomsten achteruit’ - maar nu ze de nieuwe plannen hebben gezien zijn ze helemaal teleurgesteld.

Volgens de gemeente is een voordeel van de nieuwe plek dat ‘er een snelle verbinding en goede verkeersafwikkeling tussen standplaats en openbare weg’ ontstaat. “Ze hebben er helemaal geen zicht op hoe dat hier gaat”, reageert Kazim, “in de weekeinden en bij treinuitval is het hier al een chaos.” En dat wordt straks, met het nieuwe kruispunt en verkeerslichten alleen maar erger, voorspelt hij.

De gemeente heeft op maandag 4 februari een informatiebijeenkomst voor de chauffeurs belegd. Maar er kan niets meer worden gewijzigd in het definitieve ontwerp. Kasim: “Eigenlijk zien we het nut helemaal niet in van die bijeenkomst.”