bel redactie 074 - 256 66 99

Taalproject VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers

Gepubliceerd op: 07/12/2018

Taalproject VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergoten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. De VoorleesExpress in Haaksbergen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer of als coördinator aan de slag gaan. Niet alleen zeer dankbaar en belangrijk vrijwilligerswerk, ook nog eens goed voor je eigen ontwikkeling!

Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. De VoorleesExpress is op zoek naar nieuwe vrijwilligers m.i.v. januari 2019.

Aan de slag als voorlezer

Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen.

Aan de slag als coördinator

Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Zij worden getraind en begeleid door de projectleiding.

Geïnteresseerd? Meer informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl.

Uitvoering VoorleesExpress door Kulturhus Haaksbergen De VoorleesExpress is een landelijk project, maar wordt in Haaksbergen uitgevoerd door de Kulturhus Haaksbergen. Het Kulturhus Haaksbergen zorgt ervoor dat er voldoende vrijwilligers en gezinnen zijn, trainen de vrijwilligers op hun voorleesvaardigheden en geven advies over het kiezen van geschikte boeken.

Wilt u meer informatie over de VoorleesExpress in Haaksbergen? Neem dan contact op met de projectleider in Haaksbergen, c.bruggink@kulturhushaaksbergen.nl

Aanmelden als vrijwilliger kan via www.voorleesexpress.nl/locatie/haaksbergen

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht