bel redactie 074 - 256 66 99

Succes voor Stepteam Twente op eerste Eurocup weekend

Stepteam Twente heeft goede resultaten geboekt tijdens het eerste Eurocup weekend dat van 26 en 27 mei is verreden in Racicé in Tsjechië. Het Stepteam Twente werd vertegenwoordigd door Fiona, Patrick en Geja Olthof en André Thiemann. Patrick Olthof werd eerste bij de heren junioren en Fiona Olthof eerste bij de dames senioren.

De dames gingen als 1ste van start waar Fiona Olthof direct de leiding nam gevolgd door een Tsjechische concurrent. Na 12 km werd Fiona werd 1ste met een voorsprong van 1 min. In de volgende groep, categorie veteranen, zat Geja Olthof, ze probeerde de concurrenten achter zich te houden, resultaat 42 sec. voorsprong op de nummer 2.

Ook de heren moesten het zelfde parcours en afstand afleggen. Het was een zeer sterk veld waar Patrick Olthof voor het eerst internationaal mee met de heren. Er werden snelheden gereden die hij in nog geen enkele wedstrijd had gereden, maar wist zich goed staande te houden in de kopgroep. In een zeer spannende eindsprint knokte hij voor wat hij waard was: een eerste plaats bij de junioren en in het gehele veld een 13de plaats. Een topprestatie!

(Foto: Stepteam Twente)