bel redactie 074 - 256 66 99

Stevige discussies in nieuw politiek café: Hengeloos Peil

Gepubliceerd op: 08/12/2016

Stevige discussies in nieuw politiek café: Hengeloos Peil

De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en het Rabotheater hebben gezamenlijk het initiatief genomen tot een nieuw politiek café. Onder de titel Hengeloos Peil wordt het politiek café elke maand live uitgezonden vanuit Brasserie So Nice in het Rabotheater.


Aan de gesprekken en discussie in Hengeloos Peil wordt deelgenomen door smaak- en opiniemakers uit de Hengelose politiek en het maatschappelijk, sociaal of cultureel leven in Hengelo.

In de eerste uitzending op maandag 12 december staat de Hengelose binnenstad centraal. Daarbij schuift onder meer wethouder Marcel Elferink aan. 

Pogingen van het college om de binnenstad aantrekkelijker te maken lijken vooralsnog op niets uit te lopen. Zo zijn er nog altijd middenstanders die Hengelo de rug toekeren en lijkt ondanks tal van initiatieven de leegstand in de binnenstad niet af, maar toe te nemen. De vraag is: doet het college voldoende voor de binnenstad of moet er meer worden geïnvesteerd? Er gaan miljoenen naar Hart van Zuid, waarom niet naar de binnenstad? Een vraag die ook Roland Schwind, de nieuwe voorzitter van Stichting Centrummanagement (SCH) al stelde.
Uiteraard wordt dan ook aandacht besteed aan het voorstel van VVD’er Roel Kok voor een zweeftrein van Plein Westermaat naar de binnenstad. Volgens Roel Kok zou zo’n zweeftrein bijdragen aan de leefbaarheid in en het bezoek aan het centrum van Hengelo. Voor de muziek zorgt Lisa Nora, een veelbelovende singer-songwriter, onder meer winnares van Rabotheater Open Podium Twente 2016. Daarnaast maakt kunstenaar Pier van Dijk, verantwoordelijk voor tal van activiteiten in de stad, als columnist van het programma maandelijks zijn blik op Hengelo wereldkundig.

Hengeloos Peil wordt elke tweede maandag van de maand opgenomen in Brasserie So Nice. Wie de uitzending wil bijwonen is welkom vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis. 

Elke uitzending wordt live uitgezonden via Radio Hengelo TV en is terug te zien via de social media-kanalen van de omroep. Hengeloos Peil wordt daarnaast elke maandag op de radio uitgezonden vanuit de studio van Radio Hengelo TV.

De presentatie van Nieuw Hengeloos Peil is in handen van de journalisten Gerard Smink en Esther Rouwenhorst.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht