bel redactie 074 - 256 66 99

Stemming geopend: Tubantia en 1Twente in de race voor Galjaardprijs

De stem van Enschedeërs een gezicht geven, dat deden 1Twente, Tubantia en de gemeente Enschede met het verkiezingsproject Ik teken voor 80!. Het succesvolle Twentse project zit in de finale van de landelijke Galjaardprijs. En stemmen, dat kan vanaf nu!

Het project is één van de vijf finalisten van de Galjaardprijs, een landelijke prijs voor publieke communicatie. Van de 24 genomineerden in de eerste ronde zijn nu vijf finalisten overgebleven. De winnaar van de prijs wordt op 1 november bekendgemaakt tijdens een congres in Bussum. Maar eerst: het stemmen! Dat kan hier.

Verkiezingen
Ik teken voor 80! werd opgezet in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar. Het project is een initiatief van 1Twente en Tubantia. In samenwerking met de gemeente Enschede, wilden de lokale mediabedrijven de dalende opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen een halt wil toeroepen. Ze streefden naar een zo hoog mogelijk opkomstpercentage (80 procent).

Opkomst
Ik teken voor 80! zorgde voor een aanzienlijk hogere opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede. De opkomst was dit jaar 16 procent hoger dan vier jaar geleden. Waar de opkomst in 2014 op 43,5 procent lag, kon Enschede dit jaar rekenen op 50,7 procent opkomst.