bel redactie 074 - 256 66 99

Startschot kunstroute Jo Niks in Hasseler Es

HENGELO Een aantal verdeelkasten van Ziggo, KPN en Enexis in de Hasseler Es worden de komende tijd verfraaid met tekeningen van boerderijen die tot 1974 in de Marke Hasselo hebben gestaan. Deze boerderijen zijn, voordat ze werden gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van de Hasseler Es en Slangenbeek, getekend en beschreven door historicus en tekenaar Jo Niks.


De onthulling van de eerste kast heeft op zaterdag 24 november plaats aan de Hans Vonkstraat bij de ingang van het winkelcentrum. Het is ook de eerste stap voor het uitzetten van een kunstroute langs de kastjes. Zaterdagochtend om 9.30 uur geeft wethouder Gerard Gerrits daarvoor het startschot, waarna hij een tentoonstelling met boerderijtekeningen van Jo Niks opent in Kulturhus Hasselo.

Arie Niks,de zoon van de vorig jaar op 101-jarige leeftijd overleden kunstenaar, is daarbij aanwezig met een enorme collectie tekeningen van zijn vader met Hasselose boerderijen. Deze tekeningen zijn te koop. De tekeningen voor de kasten worden passend gemaakt, gerestyled en met kleur bewerkt door kunstenares Celine Hoogervorst. Maar voorlopig is het te koud om nog meer kasten te beplakken...