bel redactie 074 - 256 66 99

Start sloopwerkzaamheden Deldenerstraat

Woensdag 9 november start de sloop van de panden aan de Deldenerstraat. De sloop van deze panden is nodig omdat hier in de toekomst het nieuwe stadskantoor van de gemeente Hengelo komt te staan. De sloopwerkzaamheden beginnen met het blok op de hoek van de Deldenerstraat en het Burgemeester van Dussenplein.

Vanwege de veiligheid voor voorbijgangers is woensdag, donderdag en vrijdag daarom een van de drie rijstroken van de Deldenerstraat afgesloten. Het gaat om de rijstrook voor de rijrichting van Delden naar Oldenzaal. De andere rijstroken blijven wel open.

Het verkeer dat normaal gesproken op deze rijstrook zou rijden, moet drie dagen gebruik maken van de rijstrook die bedoeld is voor linksafslaand verkeer richting Borne. Om het verkeer in goede banen te leiden zorgt de gemeente Hengelo voor verkeersregelaars en instructieborden.

Na vrijdag wordt ook de rest van de panden gesloopt. Dan gaat de rijstrook weer in gedeeltes open, al kan er sprake zijn van overlast voor weggebruikers. De werkzaamheden duren in totaal drie weken.