bel redactie 074 - 256 66 99

Stadscompliment de Nijverbij voor Thea van Dijk en Truus Pross

Gepubliceerd op: 19/12/2019

Stadscompliment de Nijverbij voor Thea van Dijk en Truus Pross

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van Wijkracht heeft wethouder Mariska ten Heuw het stadscompliment de Nijverbij uitgereikt aan Thea van Dijk (74) en Truus Pross (66). De Nijverbij wordt uitgereikt aan vrijwilligers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Hengelo.

Thea van Dijk en Truus Pross hebben als coördinatoren een gezicht gegeven aan Taal in de Wijk. Mevrouw van Dijk heeft zeven jaar geleden aan de basis gestaan van het professionaliseren van het informele taalaanbod in Hengelo. Mevrouw Pross, die inmiddels 26 jaar voor het ROC werkt, is daar een jaar later bijgekomen.

Beide dames staan bekend als enorm betrokken, betrouwbaar, integer en enthousiast. Onder hun leiding hebben ontelbare inwoners aan hun taalvaardigheden gewerkt, wat de basis is voor alle vormen van meedoen in de samenleving.

Taal in de Wijk is een samenwerking tussen de gemeente Hengelo en het ROC van Twente. Volwassenen kunnen gratis naar taallessen in drie wijkcentra; MFA ’t Berflo, de Sterrentuin en wijkcentrum de Hengelose Es. De lesgroepjes zijn klein en er wordt les gegeven op verschillende niveaus. Momenteel zijn er 23 verschillende groepen actief.

(Foto: Birgit Koers / gemeente Hengelo)

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht