bel redactie 074 - 256 66 99

Stadscheques voor ijsbaan op de Markt, SantaRun, muurgedicht, Molenstraat Modestraat en sinterklaasvlaggen

De stadscheques zijn weer uitgedeeld. Initiatiefnemers van een ijsbaan op de Markt, SantaRun, een muurgedicht aan de Enschedesestraat, vlaggenstokhouders in de Nieuwstraat, Molenstraat Modestraat en sinterklaasvlaggen krijgen allemaal een bijdrage voor uitvoeren van hun idee. Dat maakt de Stichting Centrummanagement vandaag bekend.

Centrummanager Anja Timmer: ‘We willen met de Stadscheques ondernemende Hengeloërs uitdagen om met goede ideeën te komen voor onze stad. Een kleine impuls kan het verschil maken en een initiatief tot een succes.’

De ijsbaan op de Markt kreeg 850 euro om het marktplein komende winter om te toveren tot een magisch winters wonderland. De SantaRun ontving 1.000 euro om ook dit jaar weer met een evenement van rennende kerstmannen geld op te halen voor Join4Energy.

Voor 750 euro komt er een muurgedicht op de buitenmuur bij Ten Eekelder aan de Enschedesestraat. De winkeliers in de Nieuwstraat kregen een bijdrage van 750 euro om mooie, nieuwe vlaggenstokhouders aan te schaffen om de straat extra op te fleuren en voor het evenement Modestraat Molenstraat van vorige week, ontvingen de initiatiefnemers 1.500 euro.

Tenslotte hangt de hele stad in de Sint-periode vol met sinterklaasvlaggen, waaraan een donatie van 2.000 euro door de Stadscheques werd geleverd.