bel redactie 074 - 256 66 99

Spaanse sterpianiste soleert in de Waterstaatskerk op 8 december

De jonge Spaanse sterpianiste Rosalía Gómez Lasheras, één van de grote pianotalenten van dit moment en tevens 1ste prijswinnares van het YPF-Concours te Amsterdam in 2013, speelt op zaterdag 8 december een concert in de Waterstaatskerk in Hengelo.

Zij speelde reeds in de grootste concertzalen en festivals ter wereld, van de Caïro Opera House tot en met de International Keyboard Festival in New York. In 2013 won zij de eerste prijs op het YPF-concours in Amsterdam, in 2015 kreeg zij de prijs 'Galician of the Year' uitgereikt door de president van Galicië, en dit jaar mocht zij een prestatiebeurs in ontvangst nemen van de Mozart Gesellschaft in Dortmund. Het zijn maar enkele voorbeelden uit de rijkbloeiende carrière van de 24-jarige Rosalía Gómez Lasheras, één van de grootste pianotalenten van dit moment. Op 8 december komt zij naar Nederland voor een bijzondere soloconcert in de Waterstaatskerk in Hengelo. Het concert, georganiseerd door de International Holland Piano Series, vindt plaats op zaterdagavond 8 december om 20:15 in de Waterstaatskerk in Hengelo.

Debussy

Het concertprogramma met de titel ‘100 ans sans Debussy‘ (100 jaar zonder Debussy) zal volledig gewijd zijn aan de Franse componist Claude Debussy. Dit jaar is het 100ste sterftejaar van de in 1918 overleden componist. Met dit programma brengt de jonge Spaanse pianiste een ode aan Debussy ter commemoratie van diens 100ste sterftejaar.

Bijzondere piano

Het concert zal op een zeer bijzondere piano worden gespeeld: een Chris Maene Straight Strung Concert Grand. Deze is door de Belgische pianofabrikant Chris Maene ontwikkeld naar de wensen van wereldberoemde pianist Daniel Barenboim. Anders dan bij een moderne piano waarbij de snaren elkaar kruisen, lopen bij deze innovatieve piano de snaren parallel aan elkaar, wat zorgt voor een unieke transparante klankbeleving. Deze bijzondere piano, waarvan er minder dan 10 exemplaren bestaan in de hele wereld, zal speciaal vanuit België naar Hengelo komen voor het concert op 8 december.

StingrayBrava

Dit bijzondere concert zal tevens worden opgenomen voor de Canadese TV-zender StingrayBrava en uitgezonden worden in Canada, Nederland, Spanje, en meer dan andere 70 landen.