bel redactie 074 - 256 66 99

Slingerjaarprijs naar Gildebor

Gildebor heeft de Slingerjaarprijs in de wacht gesleept. Namens de nieuwe beheer- en onderhoudsorganisatie in de gemeenten Hengelo en Hof van Twente nam Jos Koekkoek de prijs in ontvangst. De Slingerjaarprijs wordt elk jaar gegeven aan de organisatie die de mooiste match bewerkstelligt. In 2016 was het de afdeling van Koekkoek die met een hoogwerker manege De Kapberg uit de brand hielp.

De Slinger Hengelo reikt jaarlijks de Slingerjaarprijs uit aan een bedrijf en een maatschappelijke instelling. Dit jaar had Gildebor die eer. De heren en dames van de beheer- en onderhoudsorganisatie hielpen vorig jaar De Kapberg met een hoogwerker. Daarmee konden ze de lampen boven de manegebak schoonmaken.

De Kapberg is een manege voor mensen met een beperking. Onderdeel van de Slingerjaarprijs is een bedrag van 500 euro voor De Kapberg en een mooie trofee voor Gildebor. Op de Slingerbeurs worden elk jaar matches gemaakt, waarbij bedrijven maatschappelijke instellingen vooruit helpen met praktische activiteiten. De mooiste match ontvangt het jaar erop de Slingerjaarprijs. De volgende Slingerbeurs is op 10 maart in het ROC van Twente aan de Gieterij.

Vanaf 1 januari 2017 hebben de gemeenten Hengelo en Hof van Twente én het werk- leerbedrijf SWB het beheer en onderhoud van de open bare ruimte samengevoegd. Het gaat hierbij onder meer om het schoon en heel houden van wegen, pleinen en plantsoenen, groenonderhoud zoals maaien en snoeien, het onderhoud van sportvelden en begraafplaatsen. Met als doel een schone, veilige en prettige leefomgeving.

Foto: Jeroen van der Geest van de SWB (links) en Jos Koekkoek van Gildebor (rechts) met de trofee.

(Bron: Gemeente Hengelo)