bel redactie 074 - 256 66 99

Slechtziende kinderen in Gambia hebben nu een bril dankzij Daniël

De 17-jarige Daniël Pepers uit Hengelo heeft zijn doel bereikt. Slechtziende kinderen in Gambia hebben nu een bril dankzij een inzamelingsactie die hij is gestart.

Donderdag vertrokken 14 kinderen met 150 brillen naar een plaatselijk ziekenhuis om ervoor te zorgen dat elk kind de juiste bril aangemeten krijgt. Per kind moest er 150 dalasi worden betaald voor een blauw boekje. Omgerekend is dat 2,70 euro. Dit boekje is een jaar geldig en de kinderen kunnen daarmee een jaar lang vrijblijvend terecht bij het ziekenhuis. Na het uitdelen van alle boekjes werden de ogen van 14 kinderen getest.

"De eerste vier kinderen hadden niet per se een probleem met het zicht maar kregen wel medicatie voorgeschreven om hun geïrriteerde ogen. Zes andere leerlingen hadden ernstigere problemen met hun ogen," zegt Daniël. "Vier andere leerlingen konden we gelukkig wel een goede bril aanmeten. Je merkte dat er een nieuwe wereld open ging voor de desbetreffende leerlingen en dat was heel mooi om te zien. Voor hen geldt jammer genoeg ook dat zij wel medicijnen nodig hebben om de irritatie in hun ogen te verminderen."

Daniël, leerling van het Montessori College, loopt op dit moment stage bij de Marent Nursery School in Ebo Town, één van de armste wijken van Gambia. Daniël zag dat 12 leerlingen slecht leren doordat ze geen geld hebben voor een bril en startte onlangs een inzamelingsactie met hulp van zijn ouders in Nederland.