bel redactie 074 - 256 66 99

Slechte Hengelose rioolbuizen zijn toe aan steunkousen

HENGELO In Hengelo gaan de komende tijd een flink aantal rioleringen op de schop. De grootste klus is aan de Buitenweg. Die lift mee met de inmiddels afgeronde rioolwerkzaamheden aan de Ketelstraat en omgeving. Er was nog geld over, en dat wordt gebruikt in de aangrenzende Buitenweg, tussen de Ketelstraat en en de Oelerweg.


Dat karwei stond eerst niet op het programma, omdat de riolering nog in goede staat is, met uitzondering van de huis- en kolkaansluitingen. Maar die aansluitingen kunnen nu dus worden vervangen door dat financiële voordeeltje in de Ketelstraat.

De klus op de Buitenweg gaat 180 mille kosten, en dat kan gemakkelijk worden betaald van de 305 mille die is overgebleven van de Ketelstraat. Nog een meevallertje: het slechte asfalt in de Buitenweg moet ook worden vervangen op de locaties van de aansluitingen, en daar gaan dan klinkers in die zijn vrijgekomen bij de rioolwerkzaamheden aan de Adamsweg.

Ook de riolering tussen Timmersweide en sportpark ’t Wilbert wordt vernieuwd, een traject van zo’n anderhalve kilometer. Het gaat daarbij om het ‘relinen’ van de buis, waarbij een kunststof kous wordt aangebracht. Het vuilwater-transportriool is eind jaren zestig aangelegd. Het deel in de Landmansweg tussen de Deurningerstraat en Timmerweide is een paar jaar geleden al vernieuwd.

Bovendien is de Dijksweg aan de beurt, tussen de J. Vermeerstraat en de Dijksweg. Dit deel van de weg wordt opnieuw ingericht en er bevindt zich een pompput die aan vervanging toe is, net als het riool. Ook hier wordt een kunststof kous in de buis aangebracht en de aansluitingen van de persleidingen op de rioolbuis worden vernieuwd.