bel redactie 074 - 256 66 99

Skillz Hengelo helpt nachtburgemeester bij campagne 'Ben je oké?'

Gepubliceerd op: 03/12/2018

Skillz Hengelo helpt nachtburgemeester bij campagne 'Ben je oké?'

HENGELO Nachtburgemeester Tijs Jagers krijgt forse hulp van Skillz Jongerenwerk bij de campagne ’Ben je oké?’ tegen ongewenst seksueel gedrag. De Hengelose nachtburgemeester haakt met affiches in op de campagne van stichting Rutgers. De posters krijgen een plek in de Hengelose horeca.

De actie trok de aandacht van Skillz, onderdeel van Wijkracht, dat laagdrempelige en preventieve activiteiten aanbiedt aan jongeren tussen de 10 en 25 jaar in Hengelo. “Daar ben ik heel blij mee”, reageert Jagers. “Skillz heeft een groot netwerk. De organisatie gaat posters en flyers verspreiden in onder meer scholen en buurtcentra.”

De nachtburgemeester haakte op de landelijke campagne van Rutgers in nadat hij was geschrokken van de omvang van seksueel overschrijdend gedrag. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 53 procent van de vrouwen tussen de 18 en 25 jaar daar wel eens mee is geconfronteerd. “Iedereen die ik er in Hengelo over spreek, herkent zulke situaties. Zeker met een paar biertjes op vervagen de grenzen vaak.”

Jagers was eerder ontevreden over het gebrek aan medewerking van de gemeente bij de campagne. Hij had om financiële hulp gevraagd, maar de gemeente beschouwt de actie als een landelijke campagne. Vervolgens liet Jagers honderd posters op eigen kosten drukken.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht