bel redactie 074 - 256 66 99

Siemens sluit vestiging Hengelo, 600 arbeidsplaatsen weg

De vestiging van Siemens in Hengelo gaat dicht. Dit blijkt uit een e-mail die donderdag is verstuurd aan het personeel door de directie van het concern. Daarmee verdwijnen 600 Hengelose arbeidsplaatsen. De CEO van de Power en Gas Division, Willi Meixner, schrijft in zijn mail dat het besluit ‘zwaar maar onvermijdelijk is. Dit meldt Twentse Courant Tubantia.

De sluiting is onderdeel van een grote reorganisatie bij het bedrijf. Wereldwijd verdwijnen er 6100 banen bij het concern. Werknemers van Siemens worden vrijdag verder geïnformeerd over de gevolgen van het voorgenomen besluit.

In Twente wordt inmiddels met verslagenheid gereageerd op de sluiting van de vestiging in Hengelo. Sander Schelberg, de burgemeester van Hengelo, laat in een eerste reactie via Twitter weten het een mokerslag te vinden voor de medewerkers. "Dit treft Hengelo in Twente in het hart. Hier kunnen we ons niet bij neerleggen."

De olie- en gasdivisie van Siemens zit de laatste jaren in zwaar weer. De vraag naar compressoren en gasturbines is gedaald door de lage olie- en gasprijzen en opkomst van wind- en zonne-energie. Geruchten over een naderende reorganisatie zorgden in oktober al voor onrust op werkvloer van Siemens na een artikel hierover in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine. Ook het Duitse blad Manager Magazin meldde vorige maand al dat Siemens verkoop of sluiting zou overwegen van 11 van zijn 23 energie- en gaslocaties.