bel redactie 074 - 256 66 99

Scholieren krijgen voorlichting over smartphoneverbod

Gepubliceerd op: 06/09/2019

Scholieren krijgen voorlichting over smartphoneverbod

Jongeren op het op het Avila College krijgen voorlichting over het verbod op smartphonegebruik op de fiets. TeamAlert voert op 6 september het project Go-MONO uit op het Avila College, een school van Scholengroep Carmel Hengelo. Het project motiveert jongeren om MONO (=ongestoord) deel te nemen aan het verkeer. Wethouder Gerard Gerrits zal in de ochtend ook aanwezig zijn bij het project en in gesprek gaan met jongeren.

Veel automobilisten, fietsers en voetgangers zijn in het verkeer bezig met allerlei activiteiten die hen afleiden, zoals luisteren naar muziek, bellen of appen. Het project Go-MONO probeert jongeren bewust te maken van de gevolgen van het gebruik van een smartphone in het verkeer. Het doel van het project is om het normaal te vinden om MONO, ongestoord, deel te nemen in het verkeer. Het verbod ging 1 juli in. Mobiele elektronische apparaten mogen niet meer worden vastgehouden op de fiets. De boete bedraagt 95 euro.

Gedurende het project beantwoorden de jongeren verschillende dilemma’s over smartphonegebruik in het verkeer. Om het kennisniveau van de jongeren te verhogen, stelt TeamAlert quizvragen over de gevolgen van smartphonegebruik. Aan het eind van de quiz wordt aan de jongeren gevraagd om de smartphone in MONO-stand te zetten en overtuigt TeamAlert hen om deze MONO-stand bij anderen ook in te stellen. Het project duurt de hele vrijdag, waarbij de verschillende klassen afwisselend aan het project deelnemen.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht