bel redactie 074 - 256 66 99

Satudarah-leden betuigen in Alstätte massaal steun aan voortvluchtige B.

Gepubliceerd op: 12/11/2017

Satudarah-leden betuigen in Alstätte massaal steun aan voortvluchtige B.

Circa 400 Satudarah-leden uit het hele land, inclusief kopstukken, hebben zondag steun betuigd aan hun voortvluchtige broeder Michel B. Ze toonden de kogelgaten in zijn huis en de achtergebleven bloedspetters van zijn doodgeschoten honden.

Alle Nederlandse chapters stuurden een delegatie naar de villa van B. om hun afschuw kenbaar te maken. Ze spraken over de inval die de Duitse politie in opdracht van de Nederlandse justitie vorige week woensdag deed in de woning in Alstätte. “Justitie is te ver gegaan”, zegt de landelijk vice-president van de club, ‘Vice Malessy’. “De politie wist dat Michel niet thuis was. Wel zijn vrouw en kinderen. Er wordt al jaren een heksenjacht gevoerd tegen ons, maar nu is echt een grens overschreden. Nu komen ze aan onze vrouwen, kinderen en huisdieren. Wie zijn nou de criminelen? Komen ze hier mee weg?”

De schutting rond het huis wordt door de honderden clubleden volgehangen met bossen bloemen, ter nagedachtenis aan de honden Kiri en Kawang. En als hart onder de riem van het gezin van B. en de inwonende familie van clublid ‘Sadok’.

Enschedeër B. is een van de vier oprichters van Satudarah. Vorige maand is hij op de Nationale Opsporingslijst gezet, omdat hij nu verdacht wordt van het leidinggeven aan een criminele organisatie. Justitie doet een nieuwe poging om Satudarah door de rechter laten verbieden. Uit het huis werden documenten meegenomen.


De in de tuin verzamelde motorclubleden wijzen over de kogelgaten aan, zeker 20, en de opgedroogde bloedspetters op de deurpost van Kawang. Er wordt een vergelijking getrokken met de onderwereld van vroeger. “Die schoten dan op het huis van een tegenstander om die te intimideren”, zegt Enschedeër Laurence Sapulette. “Nu doet de Nederlandse overheid dat gewoon. Door hier te verzamelen wil Satudarah een signaal afgeven. Burgers denk na. Dit is buiten proportie.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Carlo ter Ellen

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht