bel redactie 074 - 256 66 99

Ruim 43 procent van inwoners oneens met wegbrengen restafval

Ruim 43 procent van de Hengeloërs vindt zelf wegbrengen van restafval naar een ondergrondse container een probleem. Dit blijkt uit de resultaten van een peiling onder het Hengelo Panel, een eigen onderzoek van de gemeente Hengelo onder inwoners. In totaal hebben 1.251 van de 2.070 panelleden de vragenlijst over het afvalbeleid ingevuld, een respons van 60,4%.

Zo'n 23% van de panelleden gaf aan het helemaal oneens te zijn met de stelling ‘ Het wegbrengen van het restafval vind ik geen probleem.' 20 procent gaf aan het daar mee oneens te zijn, wat samen dus uitkomt op 43 procent.

De overgrote meerderheid (84%) gaf aan geen grijze container voor restafval (meer) te hebben. Zo’n 15 procent gaf aan een keuzecontainer te hebben, 1 procent van de panelleden heeft een zorgcontainer. Deze percentages komen redelijk overeen met aantallen zoals die bekend zijn bij de gemeente Hengelo (Resp. 88%, 10% en 1%).

Aan de panelleden met een grijze keuzecontainer is gevraagd of zij hun keuzecontainer willen behouden, als deze mogelijkheid blijft bestaan. Zo’n 89 procent van de panelleden beantwoordt deze vraag met ‘ja’ en 2 procent met ‘nee’. De overige 9 procent weet het nog niet. Van de panelleden zonder grijze keuzecontainer of zorgcontainer overweegt 9% om juist een grijze keuzecontainer te nemen.

De resultaten van de peiling zijn bekend en worden op 19 december besproken tijdens een Politieke Markt vanaf 19.30 uur in de MFA Berflo Es. Inwoners zijn van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.