bel redactie 074 - 256 66 99

Route carnavalsoptochten Hengelo lijkt gevonden

HENGELO Wat de Stichting Stadserfcarnaval Hengelo betreft is de kwestie opgelost: er is een aantrekkelijke alternatieve route voor de optocht gevonden, met zelfs nog een extra lus voor de Twentse Lichtparade: die is langer dan de zaterdagse zottenstoet.


Er dreigden problemen omdat de voor de optocht belangrijke Langestraat straks op de schop gaat. Er moest daarom een vervangende route worden gezocht. En dat viel nog niet mee. “Want lang niet alle straten in de binnenstad zijn geschikt voor de hoge praalwagens”, zegt Erwin Leis van de Stichting Stadserfcarnaval.

Ze hadden er wel eentje gevonden: Bankastraat, Deldenerstraat, Thiemsbrug, Oldenzaalsestraat , rechtsaf de Weemenstraat in en dan linksaf naar de De Wetstraat. Maar in die laatste bocht zat ook het probleem: de hoek met de winkel van Morsink is te scherp voor de grote wagens. De gemeente dacht mee, er volgde een gesprek met burgemeester Sander Schelberg en nu ligt er een nieuwe route op tafel.

Die ziet er zo uit: opstelgebied Bankastraat – Marskant – Brinkstraat – rechtsaf Enschedesestraat – linksaf Wolter ten Catestraat – De Wetstraat – na Bataafse Kamp de Drienerstraat in – rechtsaf Enschedesestraat – linksaf Brinkstraat – Marskant. “Een goeie route”, vindt Leis. Voor de langere Twentse Lichtparade is er een extra lus ingebouwd: vanaf de Enschedesestraat de Beursstraat in, op het eind links en dan bij de tunnel weer links de Wolter ten Catestraat op.

Er moet nog naar een paar problemen worden gekeken, zoals de paaltjes voor De Appel, en op de Drienerstraat moeten bomen worden teruggesnoeid. Deze week komt daarover uitsluitsel.

Als alles een beetje meezit, trekt op vrijdagavond 1 maart de Twentse Lichtparade over deze straten door het centrum en op de zaterdagmiddag daarna de traditionele carnavalsoptocht. De hoogte van de wagens is begrensd, om de straatverlichting te vermijden: daarom acht meter maximaal, dit jaar. Leis: Maar dat is nog aardig hoog!”