bel redactie 074 - 256 66 99

ROC van Twente zakt van derde naar zevende plek in MBO Keuzegids 2019

Het ROC van Twente behoort nog steeds tot de top 10 van mbo's in Nederland. In de Keuzegids MBO 2019 die dinsdag 18 december verschijnt, staat de onderwijsinstelling op de 7e plek. In 2018 wist het ROC van Twente nog de derde plek te behalen. Dit jaar heeft de school een puntentotaal van 66,5 punten behaald. Vorig jaar was dit 67,2.

Bestuursvoorzitter John van der Vegt is blij met de score, maar weet ook dat een hoog resultaat niet vanzelfsprekend is: "Natuurlijk vinden we het jammer, dat we iets gedaald zijn in de ranking ten opzichte van vorig jaar, maar uiteraard zijn we trots op onze collega’s die dit jaar in de top 3 staan: samen maken we mooi en goed mbo-onderwijs voor iedereen mogelijk."

Van der Vegt is tevreden met de scores. "Wederom een plek in de top 10 van Beste ROC’s van Nederland. Iedere dag werken onze collega’s, studenten en leerbedrijven hard voor dit resultaat. Maar we weten ook, dat we ons iedere dag moeten blijven inzetten om elke student het beste onderwijs te kunnen aanbieden om zo goed onderwijs te borgen."

In de Keuzegids worden 42 ROC’s beoordeeld. Maar liefst 70 opleidingen van de mbo-onderwijsinstelling in Twente mogen vanaf morgen het Kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2019’ voeren, waaronder 50 technische opleidingen.

Een overzicht van de topopleidingen is z.s.m. te vinden op www.rocvantwente.nl/topopleidingen.