bel redactie 074 - 256 66 99

ROC van Twente start met leervorm escaperoom

Gepubliceerd op: 25/01/2020

ROC van Twente start met leervorm escaperoom

Leren, maar dan net even anders. Bij ROC van Twente kan het binnenkort in een escaperoom. Maandag 27 januari  komt de eerste groep de puzzel oplossen.

De escaperoom is al wat langer bekend, maar binnen het onderwijs een relatief nieuwe leervorm. Bij ROC van Twente start maandag de eerste escaperoom binnen het College voor Gezondheidszorg. Rianne Booijink, lid van de projectgroep, vertelt: 'We hebben een escaperoom gecreëerd waarin de student kennismaakt met de 21-eeuwse vaardigheden die nodig zijn voor de arbeidsmarkt. Dus zaken als oplossingsgericht denken, samenwerken en out of the box denken en handelen.'

Virtual Reality

De escaperoom kent twee fases. Een zorginstelling uit de jaren tachtig is het decor voor de eerste fase; daarna belandt de bezoeker in een zorginstelling van de toekomst. 'Hier worden zorg en technologie geïntegreerd. Games en VR spelen hier dan ook een rol', vertelt Rianne. De escaperoom heeft een vaste plek gekregen op de locatie De Sumpel in Almelo en is bedoeld voor alle studenten van ROC van Twente.

Carint

De manier van leren binnen een escaperoom is interactief. Rianne: 'We willen dat de studenten een leuke, andere onderwijsvorm ervaren en ook betrokken worden bij de ontwikkeling van de escaperoom. Dan ontstaat er ook verbinding tussen verschillende opleidingen. En we willen met de escaperoom actief de verbinding maken met het werkveld.' Niet toevallig is maandag een groep medewerkers van Carint de eerste die de escaperoom gaan spelen.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht