bel redactie 074 - 256 66 99

ROC en Saxion roepen buitenlandse stagiairs terug

Gepubliceerd op: 16/03/2020

ROC en Saxion roepen buitenlandse stagiairs terug

ROC van Twente roept alle leerlingen die momenteel in het buitenland stagelopen op terug te keren naar Nederland. Bestuursvoorzitter John van der Vegt: “Wél dienen ze eerst te kijken of dat mogelijk is, zodat ze niet vast komen te zitten op een vliegveld of bij een grens.”


Het is een van de maatregelen die de school neemt nu het coronavirus grote delen van Europa in z’n greep houdt. ROC-leerlingen die in Nederland op stage zijn, vallen onder de verantwoordelijkheid van de stageaanbieder, laat Van der Vegt weten. “Uiteraard dienen zij, net als elke andere Nederlander, de door het RIVM voorgeschreven regels ten aanzien van hygiëne in acht te nemen.”

Stage in horeca?

Van der Vegt: “Er zijn echter ook stagiairs die nu noodgedwongen thuiszitten, omdat hun stageplek de deuren sluit. Denk aan horecagelegenheden en kapperszaken. Als dit allemaal achter de rug is, kijken we wel of er iets ingehaald moet worden of dat leerlingen vrijgesteld kunnen worden van verdere stageverplichtingen.”

Examens afgelast

De eerste zorg wat betreft ROC van Twente ligt nu bij de examenkandidaten. Tot en met woensdag zijn alle examens afgelast.

Vakantiegevoel

De reguliere lessen zullen zo snel mogelijk online aangeboden gaan worden. Daar worden momenteel de technische maatregelen voor genomen. De leerlingen hebben zich de afgelopen dagen dus ten onrechte verheugd op drie weken vakantie? Van der Vegt: “Haha, dat zou je kunnen zeggen. Aan de andere kant zullen ze sowieso iets minder onderwijs kunnen volgen, dus een beetje vakantiegevoel mogen ze wel hebben.”

Saxion

Ook bestuur, medewerkers en docenten van Hogeschool Saxion zijn druk doende met het treffen van noodmaatregelen. “Onderwijs gaan we zoveel mogelijk online aanbieden’’, aldus bestuursvoorzitter Anka Mulder. Ook Saxion heeft leerlingen die in het buitenland stagelopen opgeroepen terug te komen als dat mogelijk is.

Gieterij

In de Gieterij, het hoofdgebouw van ROC van Twente in Hengelo, oogt deze maandag nog niet helemaal uitgestorven. Er lopen bijvoorbeeld nogal wat leerlingen rond. Er is toch geen les? John van der Vegt legt uit: “Dat zijn met name leerlingen en docenten die hier nog spullen hebben liggen die ze thuis nodig hebben om te kunnen werken. Sommige leerlingen hebben zelf geen laptop, die halen er hier eentje op.”

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht