bel redactie 074 - 256 66 99

Reuring in de Stad zoekt figuranten

Reuring in de Stad, komt er weer aan. Tijdens dit evenement gaan ondernemers in de binnenstad van Hengelo samen met markthandelaren opnieuw terug in de tijd. Overal staan kramen, vele oude ambachten en bezienswaardigheden uit het verleden met medewerking van ruim 150 figuranten. Er is straattheater, ouderwetse muziek en kinderen kunnen op straat spelletjes uit het verleden spelen. Meedoen met dit evenement? De organisatie van 'Reuring in de Stad' is nog op zoek naar figuranten die in historische kleding door de stad willen lopen en een rol willen spelen.

Het evenement werd in 2016 voor het eerst gehouden ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de warenmarkt, dat was zo'n succes dat het inmiddels voor de derde keer wordt gehouden en groter dan ooit. "Ja, Reuring in de Stad, wordt dit jaar behoorlijk uitgebreid," zegt organisator Erik Harmsen. "Alle straten in het centrum doen mee en de ondernemers willen het publiek verrassen met leuke activiteiten bij hen voor de deur”.

Wat is er zoal te zien?

Museum Hengelo en het historisch brandweer collectief , laten fraaie delen van hun collectie zien. De toren van de Lambertus basiliek kan worden beklommen en nog veel meer leuke en bijzondere activiteiten worden deze dag gepresenteerd. De Koets’n Keerls zullen hun boeren wagen laten bewonderen en Böggelrieders komen op hun ouderwetse fietsendoor de binnen stad. Mooie gerestaureerde auto’s zullen te bewonderen zijn. Ook zal er een herder met zijn schaapskudde door het centrum lopen.

Door de folkloristische dansgroep Twentsche Leu word in samenwerking met de Koets’n Keerls op het Brinkplein een ouderwetse bruiloft opgetuigd. De bruidegom zal met zijn gevolg in koetsen zijn bruid ophalen, een rondrit door de stad maken en vervolgens zal de buitengewoon ambtenaar van de boerenstand het huwelijk sluiten.

Indien u zich wilt aanmelden als figurant kan dit via 150jaar@reuringindestad.nl. Een bijzondere en leuke dag met een knipoog naar het verleden