bel redactie 074 - 256 66 99

Renovatie stadhuis Hengelo valt minimaal 1,2 miljoen euro duurder uit

Gepubliceerd op: 18/09/2019

Renovatie stadhuis Hengelo valt minimaal 1,2 miljoen euro duurder uit

Een tegenvaller voor de gemeente Hengelo; de renovatie van het stadhuis valt minimaal 1,2 miljoen euro hoger uit dan begroot. Voornaamste oorzaken zijn tegenvallers in de asbestsanering, het achterstallige onderhoud van het gebouw, maar ook gestegen prijzen in de bouw voor meerwerk. De kosten van het nieuwe stadskantoor blijft volgens de gemeente 'waarschijnlijk' wel binnen het totale bouwbudget.

Het totale bedrag van de extra kosten van de renovatie kan mogelijk hoger kan uitvallen. De gemeente is nog in onderhandeling met de aannemers over de afhandeling van schade die veroorzaakt wordt door de langere bouwtijd. Het college wil de exacte kosten begin 2020 bekendmaken aan de gemeenteraad en de inwoners.

De gemeenteraad praat op 25 september over de extra kosten in een openbare politieke markt. In mei 2018 is de raad al geïnformeerd dat er extra kosten aan zaten te komen. In 2011 heeft de gemeenteraad het krediet vastgesteld waarvoor de renovatie en de nieuwbouw uitgevoerd moeten worden.

De investeringen voor het stadskantoor bedragen € 24 miljoen. Voor de grondige renovatie van het stadhuis was € 9 miljoen begroot, voorgrondaankopen € 4 miljoen. Overige kosten (zoals tijdelijke huisvesting, verhuiskosten, leges) bedragen € 3 miljoen. In totaal dus een bedrag van bijna € 40 miljoen.

Het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis worden naar verwachting in februari in gebruik genomen door de medewerkers van de gemeente en het gemeentebestuur.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht