bel redactie 074 - 256 66 99

Regionale renners goed vertegenwoordigd in Stork Nacht van Hengelo

Gepubliceerd op: 30/05/2018

Regionale renners goed vertegenwoordigd in Stork Nacht van Hengelo

De hoofdwedstrijd van de Stork Nacht van Hengelo heeft dit jaar een sterk regionaal getint deelnemersveld. Dit dankzij de komst van renners van de belangrijkste regionale clubteams VolkerWessels-Merckx, Sensa-Kanjers voor Kanjers en de Oldenzaalse Wieler Club (OWC). Maar ook de semi-profssionele UCI Continental Teams stellen veel coureurs op uit het oosten des lands.

De Hengelose inbreng komt van Wietse Kamp en Jelle Wolsink. Ook de kersvers districtskampioen Joey van Rhee uit Nijverdal vastgelegd. Hij krijgt bij Monkey Town gezelschap van onder anderen Peter Schulting uit Lemele, winnaar van de Dorpenomloop Rucphen. Met (Noord-Hollander) Barry Markus is in dit team een oud-prof aanwezig, die reed voor Vacansoleil en Roompot. Bij Delta Cycling Team

Rotterdam rijdt Adriaan Janssen uit Diepenveen, die vorig jaar stage liep bij het profteam van LottoNL-Jumbo. Datzelfde deed Jasper Bovenhuis uit Staphorst ooit bij Team Cannondale. Bij Sensa-Kanjers voor Kanjers uit de Achterhoek - met zes renners present in Hengelo - vinden we met Jelle Johannink uit Denekamp de winnaar van de Ronde van de Vijver terug op de deelnemerslijst. Bij VolkerWessels-Merckx - eveneens met zes man present - rijdt oud-winnaar van de Ronde van Overijssel Jeff Vermeulen (Exloo).

De organisatie verwacht een veertigtal renners aan de start. Tussen 22.00 en 22.15 uur worden de eerste drie renners gehuldigd op het grote podium op de Markt, waar aansluitend Ronnie Flex zal optreden. De Stork Nacht van Hengelo wordt verreden onder de paraplu van de nieuwe naam van een driedaags evenement: Op Karakter Festival.

Meer info: https://www.opkarakterfestival.nl/nachtvanhengelo/deelnemers/deelnemers2018/

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht