bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Enkele reis Haaksbergen Promotie naar Museum Buurtspoorweg geboekt!

Gepubliceerd op: 13/11/2018

Stichting Haaksbergen Promotie (SHP) en Stichting Museum Buurtspoorweg (MBS) intensiveren samenwerking.

Beide stichtingen zijn trots op de ondertekening van de intentieverklaring. Hierin is gekozen voor een concrete integratie van de winkelfuncties van beide organisaties binnen de bestaande locatie van de MBS in Haaksbergen. De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de uitgangspunten tot samenwerking. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de identiteit en functie van beide organisaties.

De SHP, MBS en Gemeente hadden al langer wensen en ideeën om de samenwerking te intensiveren. De ontwikkeling rondom het nieuwe Kulturhus noodzaakte SHP tot het vinden van een nieuwe locatie. Het was dan ook een logische stap om verdere samenwerking nader te onderzoeken. In de achterliggende periode zijn meerdere overleggen gevoerd over de wijze van samenwerking en invulling daarvan.

Daarnaast zijn gezamenlijk voorbeeldlocaties bezocht, waar al langere tijd een museum gecombineerd wordt met een toeristisch infopunt. ‘Vooral de enthousiaste verhalen die we kregen, maar ook de zichtbare voordelen, hebben ertoe geleid dat we snel dichter tot elkaar zijn gekomen. De intentieverklaring is hiervan een mooi en concreet eerste resultaat.’ beamen beide partijen.

Beide organisaties zien voordelen op het vlak van uitgebreidere openstelling voor toeristen en inwoners, de promotie en marketing van Haaksbergen, gecombineerde inzet van middelen en het feit dat beide organisaties grotendeels draaien op enthousiaste vrijwilligers met passie voor de organisatie.

De komende maanden worden de plannen verder geconcretiseerd met als doel de (VVV) winkel van SHP te integreren in de huidige MBS winkel. Het streven is om de volledige integratie medio februari/maart af te ronden.
Lees verder...

Hoeve Vooruit eenvoudig langs SVBV

Gepubliceerd op: 13/11/2018

Hoeve Vooruit trad op zondag 11 november thuis aan tegen SVBV. SVBV degradeerde vorig jaar uit de 4e klasse, maar heeft het dit seizoen zwaar. Er werd slechts een puntje verzameld in 6 wedstrijden. Hoeve Vooruit is ijzersterk dit seizoen en behaalde tot nog toe de volle buit.

Hoeve Vooruit begon sterk aan het duel met SVBV. Al binnen 3 minuten kwam men op voorsprong. Een voorzet van Rick Velthuis werd zomaar tot een eigen doelpunt verwerkt, 1-0. Vlak daarna kreeg Jeffrey Kroeze een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij faalde in de afwerking. Nadat een doelpunt afgekeurd werd wegens buitenspel kwam in de 15e minuut alsnog de 2-0 op het scorebord. Jeffrey Kroeze scoorde na een combinatie door het hart van de verdediging. Hoeve Vooruit speelde in het vervolg zeker niet zijn beste wedstrijd tegen het defensief ingestelde SVBV. Toch wist het nog voor rust uit te lopen. Niek Buschers pikte in de 32e minuut zijn doelpunt mee door een afgeslagen bal met precisie binnen te schieten 3-0. Daarna kreeg SVBV de kans om terug in de wedstrijd te komen, maar de spits van SVBV schoot de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust werd het 4-0. De keeper van SVBV liet een corner van Rick Velthuis door zijn handen glippen.

Direct na rust wist Hoeve Vooruit opnieuw te scoren. Niek Buschers kopte knap raak uit een cornerbal van Mart Velthuis, 5-0. Vervolgens daalde het niveau van de wedstrijd. Het tempo was erg laag en beide ploegen leken tevreden met de huidige stand. SVBV kon niet meer gevaarlijk worden, terwijl Hoeve Vooruit onzorgvuldig was in de passing. Uiteindelijk werd het toch nog 6-0. Na een prachtige crosspass van Wesley Siemerink scoorde Mart Velthuis op aangeven van Rick Velthuis.
Lees verder...

HSC 2 wint tegen FC Suryoye (districtsbeker)

Gepubliceerd op: 13/11/2018

Tweede elftal van HSC'21 laat niets heel van FC Suryoye

Met een overwinning van maar liefst 7-1 plaatste het tweede elftal van HSC'21 zich zaterdagavond voor een plek in de volgende ronde van de districtsbeker.
De bezoekers uit Enschede FC Suryoye 1 spelen in de Tweede klasse zondag, terwijl HSC'21 2 in de reserve hoofdklasse actief is. HSC 2 is de koploper is de res.hoofdklasse
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws