bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

EEN HARMONIEGEBOUW VOL MUZIEK: EERSTEJAARS LEERLINGEN TREDEN VOOR HET EERST OP!

Gepubliceerd op: 19/03/2019

Zondag 17 maart jl. kon ondanks de regen en de kou de verwarming uit in het gebouw van de Haaksbergse Harmonie aan de Uitterhoevestraat. Hartverwarmende muziek door de jongste leerlingen van Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen zorgde ervoor dat de zon binnen wel scheen. Het publiek was in groten getale getuige van vaak het eerste optreden op een echt podium.Een beetje gespannen, maar dat mag als je voor het eerst optreedt, lieten ze horen wat ze in de afgelopen maanden hebben geleerd tijdens hun muzieklessen. Een uur lang klonken blokfluiten, akoestische en elektrische gitaren, piano’s, cello’s, violen, keyboards, klarinetten, xylofoons en drums onder het toeziend oog of met begeleiding van hun trotse en enthousiaste muziekdocenten. De prachtige foto’s, gemaakt door Nico Asbroek staan op de Facebookpagina van Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen.

Stichting MOH is geen traditionele muziekschool, maar heeft een coördinerende en faciliterende functie. Docenten en leerlingen worden door bemiddeling van de Stichting MOH met elkaar in contact gebracht. Op de website www.stichtingmoh.nl vindt u informatie over de cursussen, de docenten en tarieven. De jaarlijkse open dag, waarop u kennis kunt maken met de docenten én alle instrumenten kunt uitproberen, vindt plaats op zondag 26 mei a.s. van 14.00 – 16.00 uur in het Harmoniegebouw. Noteer dat vast in uw agenda!Stichting MOH vindt een gevarieerd en compleet aanbod belangrijk. Naast instrumentale lessen, is het ook mogelijk zangles (modern & klassiek), band coaching, pianobegeleiding bij zang en ensemble-les te volgen. Bovendien denken de docenten graag met u mee. Mist u iets in het aanbod, dan hoort coördinator Violette Vis-Jonkers dat graag. Zij gaat dan in overleg met de docenten en bestuur kijken wat de mogelijkheden zijn. Vul het contactformulier op www.stichtingmoh.nl in of stuur een e-mail naar info@stichtingmoh.nl en u krijgt snel een reactie.
Lees verder...

Vrouw overlijdt na aanrijding

Gepubliceerd op: 18/03/2019

Bij een aanrijding op de A35 ter hoogte van Borne is maandagmorgen is een 69-jarige vrouw uit Westerbork om het leven gekomen. Bij de aanrijding waren vijf voertuigen betrokken.

Omstreeks 08:20 uur ontstond in de richting van Almelo een kop-staart aanrijding. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar zij later aan haar verwondingen overleed. Een man moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De overige betrokkenen konden na behandeling ter plaatse hun weg weer vervolgen of kwamen met de schrik vrij. De VOA doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. De weg was enige tijd afgesloten.
Lees verder...

Onderhoudsbeurt aan het handmatige tuingereedschap

Gepubliceerd op: 18/03/2019

Nog 2 zaterdagen in maart extra service voor een onderhoudsbeurt tuingereedschap bij ‘t Gilde.Op zaterdagmorgen 23 en 30 maart is het nog mogelijk in de hobby-werkplaats van ’t Gilde aan de Industriestraat 51 een onderhoudsbeurt aan het handmatige tuingereedschap te geven. De aanwezige vrijwilligers zijn bereid van 9.00 tot 12.00 uur het tuingereedschap te slijpen, na te kijken en/of door te smeren. Op deze manier heb je het gereedschap, voordat de lente echt begonnen is, gebruiksklaar.

Mocht om welke reden het aangeboden gereedschap niet in onderhoud kunnen worden genomen, maak dan even een afspraak met één van de vrijwilligers voor een volgende keer. Ook kun je de eerstvolgende zitting van het repair café (3 april) hiervoor nog terecht.

Wij moeten er wel even op wijzen, dat de hand grasmaaiers door het ontbreken van een speciale machine niet in onderhoud kunnen worden genomen.

De onderhoudsbeurt aan het tuingereedschap is gratis, maar een gift is altijd welkom.

De afgelopen 2 zaterdagen hebben al een aantal klanten de weg naar ’t Gilde kunnen vinden. De extra service slaat dus aan.Voor meer informatie kun je bellen met Leo Veldhuis, coördinator van het repair café, telnr. 06-10829878.”
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws