bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Schaatsmarathon Haaksbergen 2019 groot succes

Gepubliceerd op: 22/01/2019

De ijsmeesters van IJSCH hadden weer hun beste beentje voorgezet. En dus lag er, met een beetje hulp van de weergoden, weer een spiegelgladde ijsvloer in Haaksbergen. Klokslag 19.00 uur ging de eerste natuurijsmarathon van het schaatsseizoen weer in Haaksbergen van start. Eerst de dames, een uurtje later ook het mannenpeloton.

Burgemeester Gerrit Jan Kok hanteerde het startpistool bij de dames. “Wat een geweldig festijn is het vanavond weer”, klonk het uit de mond van Kok. "Prachtig dat de eerste natuurijsmarathon weer in Haaksbergen is. Dat is een groot compliment voor al die vrijwilligers van IJSCH. Zij hebben ook vandaag bergen werk verzet om deze eerste schaatsmarathon op natuurijs mogelijk te maken.”

Sportwethouder Arja ten Thije nam tegen de klok van 20.00 uur de starthandeling bij de mannen voor haar rekening. “Goed om te zien dat er ook dit jaar weer zoveel volk op de been is”, aldus Ten Thije. “Dankzij de zorgvuldige voorbereidingen van IJSCH en het harde werk van al die vrijwilligers is het weer gelukt om Haaksbergen positief op de kaart te zetten. Wat zij samen klaar spelen in zo weinig tijd is ongelooflijk knap!”

Bij de dames, die om 19.00 uur van start gingen voor hun zestig rondjes, wist de Friese schaatsster Rixt Meijer als eerste over de finish te komen. Ze reed drie rondjes voor het eind knap weg en kwam alleen aan. Marijke Groenewoud en Elsemieke van Maaren werden respectievelijk tweede en derde. Bij de mannen won, net als vorig jaar, Simon Schouten de wedstrijd over honderd rondes, voor Arjan Stroetinga en Casper de Gier.

bron haaksbergen.nl
Lees verder...

Set Up’65 te sterk voor Apollo 8 in volleybalderby

Gepubliceerd op: 22/01/2019

Op zondag 20 januari wist Apollo 8 niet te winnen van Set Up’65. De Bornse dames gingen met 3-0 onderuit tegen de club uit Ootmarsum.

Net als het eerste onderlinge treffen trok de Twentse volleybalderby veel publiek. In een goed gevulde sporthal de Schalm probeerde Apollo 8 de punten mee naar Borne te nemen. Set Up’65 bleek echter deze wedstrijd te sterk. De eerste set ging met duidelijke cijfers (25-17) naar de thuisploeg. In de tweede en derde set kwam Apollo 8 nog dichtbij, maar beide sets gingen naar de club uit Ootmarsum ( 25-21 en 25-23). Speelster Carmen Oude Luttikhuis had een groot aandeel in de overwinning. Met 25 punten, waarvan 9 aces, leidde ze Set Up’65 naar de 3-0 winst.
Beter spelende team

‘Een terechte nederlaag’, vertelt libero Lieke Hilkenberg. ‘Set Up’65 was vandaag het betere team. In de tweede en derde set komen we nog dichtbij, maar de topspin services van Carmen Oude Luttikhuis maakten het verschil. Op 30 januari spelen we opnieuw tegen Set Up’65. We zijn aan elkaar gewaagd, ik kijk er naar uit’.

‘ Ik ben redelijk tevreden over het getoonde niveau’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘We verliezen twee sets vrij close, maar de harde service van Carmen Oude Luttikhuis deed ons de das om. Komende zondag wacht ons Regio Zwolle en op 30 januari spelen we de halve finale in de nationale beker tegen Set Up’65. Een mooie kans op revanche!’.

Apollo 8 speelt op zondag 27 januari om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal.

foto: Rudy van 't Rood
Lees verder...

Met een 3-2 zege op subtopper ADO’20 heeft HSC’21 zich lucht verschaft op de ranglijst en zich bovendien knap gerevancheerd voor de dikke nederlaag tegen de beloften van Volendam een week eerder.

Gepubliceerd op: 22/01/2019

Bij het opmaken van de balans rond half vijf bleek pas goed hoe cruciaal de driepunter was. De ploegen in het rechterrijtje roeren zich vrijwel zonder uitzondering en dus wordt het ook dit seizoen weer een hele klus om buiten de greep van de degradatiezone te blijven. Tegelijkertijd heeft HSC’21 ook gewoon de middenmoot volledig in het vizier, de verschillen zijn weer eens klein in de enerverende en interessante Derde Divisie.

HSC’21 begon slecht aan de wedstrijd. Een zeldzame fout van Cenk Uguz leidde de ongelukkige 0-1 in, maar vrijwel direct sloeg HSC’21 terug, doordat Mark Engberink uit een corner de gelijkmaker binnen schoot. Daarna ontspon zich een aardig duel met de nodige kansen aan beide zijden, maar de doelpunten in de openingsfase bleken de enige van de eerste helft.

Na rust sloeg HSC’21 in korte tijd twee keer toe en in beide gevallen waren het puntgave treffers. Eerst volleerde Stef Ottink uit een voorzet van Maikel Boelema de 2-1 binnen, maar de 3-1 was nog fraaier. Joost Screever zette met een fijn steekpassje Bas ter Hogt alleen voor de Heemskerkse doelman en hij maakte het met een beheerste stift af.

Ook het afstandsschot van Sead Mazreku voor de 3-2 mocht er zijn, al werd deze opnieuw cadeau gedaan door verdedigend geklungel. De grote winst voor zat in de fase daarna. Waar HSC’21 op zulke momenten nogal eens het hoofd verloor en alsnog schade opliep, kwam het nu amper nog in de problemen.

Opstelling: Brammer, Boelema, Grondman, Caglar Uguz, Engberink, Babuloglu, Cenk Uguz (46. Screever, 81. Derksen), Bas ter Hogt, Van der Weide, Witbreuk, Ottink. Man of the Match: Mark Engberink. Toeschouwers: 400.
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws