bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Mais doolhof

Gepubliceerd op: 16/07/2018

Captain Jack in Buurse .heeft voor toeristen en andere vakantiegangers de komende weken er  een aparte attractie  bij.  Een maisdoolhof met een speurtocht door de mais. Tevens is er een biologische moestuin, waarbij gezellige zitjes zijn ingericht. Kortom een ideale gelegenheid voor het hele gezin om lekker te ontspannen.

Het maisdoolhof bevindt zich aan de Meyersgaardenweg 5 in Buurse

Voor de toegang tot het doolhof die
dagelijks geopend is van 10.00 tot 17.00 uur wordt een kleine
vergoeding gevraagd, hier zit een ijsje voor de kinderen bij inbegrepen.
Lees verder...

VIDEO Zwarte Cross 2018: onvergetelijk, legendarisch en gewoon prachtig!

Gepubliceerd op: 16/07/2018

220.000 bezoekers hebben geleefd vóór de dood bij volledig uitverkochte 22ste editie

De bezoekersaantallen per dag waren:
Donderdag 12 juli: 25.000
Vrijdag 13 juli: 65.000
Zaterdag 14 juli: 65.000
Zondag 15 juli: 65.000

"Deze 22ste editie van de Zwarte Cross gaat de boeken in als onvergetelijk, legendarisch en gewoon onmundig prachtig!", aldus een zichtbaar ontroerde Zwarte Cross festivaldirectrice Tante Rikie. "Ik kan nauwelijks de woorden vinden om deze editie te beschrijven."

De lijst met hoogtepunten is te lang! De Levendenherdenking op vrijdag was indrukwekkend. Tante Rikie: "Ik heb er nog steeds kippenvel van. Maar eigenlijk was elke minuut prachtig! Ik heb intens genoten van het diverse programma op de 33 podia én de crossbaan. Maar het allermooiste vind ik dat de Zwarte Cross ook dit jaar zonder enige noemenswaardige calamiteiten is verlopen. Dat is een verdienste van onze bezoekers. Zij hebben laten zien hoe er in de Achterhoek feest gevierd wordt. Het liefste zou ik ze alle 220.000 een dikke klapzoen geven!

Camera en Montage: Matthijs Prins
Interviews: Hannah Hilgen
een productie van RTV Sternet, powered by 1Twente
Lees verder...

Bezinning tijdens ‘Spirit of nature’-wandeling vanuit Zenderen

Gepubliceerd op: 16/07/2018

Zin in een wandeling met spiritueel tintje? Ga vrijdag 10 augustus mee met de ‘Spirit of nature’-wandeling tussen Enschede en Hof Espelo. De twee ‘Spirit of nature’ -gidsen Gé en Jaap nemen je mee terug naar de natuur, alle zintuigen komen aan bod. Een deel van de tocht gaat over het Hilligenpad. De wandeling start om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Start- en eindpunt is voormalig retraitehuis De Zwanenhof in Zenderen.

Horen, zien, voelen, ruiken. Tijdens deze speciale ‘Spirit of nature’-wandeling komen al je zintuigen aan bod. Tijdens de wandeling staat het beleven van de natuur en bezinning centraal. Gids Jaap: ,,We zijn het contact met de natuur kwijt. We zullen de verbondenheid weer voelen. We doen grondingoefeningen waarbij we positieve energie tot ons nemen. De natuur beleven we met onze zintuigen.” Tijdens de wandeling komen ook ademhalingsoefeningen aan bod om goed te leren ontspannen. Tevens is er alle ruimte om persoonlijke ervaringen met de natuur en de beleving ervan te delen met medewandelaars.

Een deel van de wandeling gaat over het Hilligenpad. Een uniek pad langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit van mensen door de eeuwen heen. Een moderne pelgrimswandeling voor mensen die Santiago di Compostella net iets te ver vinden. Het boek met de 5-daagse route ‘Het Hilligenpad, Zwerven door Twente’ is o.a. verkrijgbaar via www.hilligenpad.nl

De eerstvolgende Spirit of nature- wandeling is vrijdag 10 augustus. De start is om 9.30 uur bij voormalig retraitehuis De Zwanenhof, Retraitehuisweg 4 in Zenderen. Hier word je ontvangen met koffie/thee en krentenwegge. Om 10.00 uur start de wandeling. Eind van de dag, tussen 16.00 en 17.00 uur, kom je hier weer terug. Bijdrage aan deze wandeling is €29,50 inclusief haal- en brengservice, lunchpakket en koffie/thee bij vertrek. Aanmelden voor de ‘Spirit of nature’-wandeling op vrijdag 10 augustus of een van de daarop volgende wandelingen op 14 september, 12 oktober of 9 november kan via acco@zwanenhof.nl. Meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel zie: www.landschapoverijssel.nl.
foto nico kloek tubbergen
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws