bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Cultureel Podium De Bornse Synagoge

Gepubliceerd op: 18/09/2018

Concert: zondag 30 september 2018 om 15.30 uur

Fred Oldenburg

Franse pianomuziek

Fred Oldenburg brengt een Frans programma, met werk van de componisten Maurice Ravel, Claude Debussy en Francis Poulenc. Oldenburg is actief als solist, kamermusicus en begeleider. Hij soleerde bij verschillende orkesten onder meer het Residentie Orkest, het Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Orkest van het Oosten, en speelde op concerten en radio- en televisieopnames in onder meer Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten. Naast het 'traditionele' repertoire (onder meer Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Frédéric Chopin, Modest Moessorgski, Franz Liszt, Maurice Ravel en Igor Strawinsky) speelt Fred Oldenburg ook hedendaagse composities van onder anderen Steve Reich, György Ligeti, Michael Tippett en, met het Mondriaan-strijkkwartet, de pianokwintetten van Charles Ives en Alfred Schnittke. Hij maakte eigen bewerkingen en cd-opnames en is thans verbonden aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en Zwolle als correpetitor en hoofdvakdocent piano.

Entree: € 15,-- / jeugd € 7,50

In verband met het beperkte aantal plaatsen wordt reserveren aanbevolen. U kunt direct uw kaarten kopen via de website www.bornsesynagoge.nl, aan de zaal of bij de VVV-balie in het Kulturhus Borne.

Reserveren kan via een e-mail naar: concertenbornsesynagoge@gmail.com of telefonisch bij Henk Wijzenbeek : 053 434 64 48
Lees verder...

Donderdagavond 20 september Lezing Paddenstoelen

Gepubliceerd op: 18/09/2018

Aanvang: 19.30-21.45 Locatie: NEC gebouw Dievelaarslaan 2 Haaksbergen
Kosten: €2,50 (IVN-leden €1,00)
Tip: Kom zo mogelijk op de fiets.
Informatie: Wiebo te Beest T.: 053-5726111 E.: wtebeest@kpnmail.nl

Deze avond zal Marian Oude Tijdhof een lezing verzorgen over Paddenstoelen. Paddenstoelen: een prachtige wereld om te ontdekken. Wie kent niet het liedje: ‘Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen ….’, de Vliegenzwam is een prachtige paddenstoel die je bij elke excursie graag wilt laten zien. Zo ook het Elfenbankje en het Eekhoorntjesbrood. Dat zijn nog maar drie van de ongeveer vijfduizend soorten paddenstoelen die voorkomen in Nederland.

Maar niet alleen het grote aantal soorten maakt de wereld van de paddenstoelen zo interessant, zeker ook de vormenrijkdom is de moeite van het ontdekken waard. Je kunt paddenstoelen op verschillende manieren in groepen indelen: aan de hand van de vorm, bijvoorbeeld de genoemde Vliegenzwam met hoed, plaatjes en steel, of afhankelijk van de manier waarop de sporen worden gevormd, of een indeling naar de manier waarop paddenstoelen zich voeden in de natuur. Al deze aspecten komen aan de orde tijdens de lezing, met een presentatie die deze kleurrijke wereld zal tonen.

IVoor meer info, ga naar de website van IVN Haaksbergen: www.ivn.nl/afdeling/haaksbergen/activiteiten
Lees verder...

Wedstrijdverslag HSC-EVV

Gepubliceerd op: 18/09/2018

Geluk dwing je af zeggen vooral mensen die het geluk aan hun zijde hebben. Als het inderdaad zo is dat mazzel een verdienste is, verdiende HSC'21 op dat punt zondagmiddag de complimenten. Waar het even niets leek te worden toen EVV kort voor tijd een strafschop kreeg, werd het na een doelpunt in blessuretijd uiteindelijk zelfs alles.

HSC'21 en EVV waren zondagmiddag eigenlijk volledig in de balans en dat gold ook lange tijd voor de stand. De openingstreffer van Wessel Witbreuk, tot stand gekomen omdat Burak Babuloglu en diezelfde Witbreuk goed druk zetten, werd binnen een paar minuten weer ongedaan gemaakt. Een vlammend schot van Omar Ramdani zette de partijen weer op gelijke hoogte. En zo bleef het gelijk op gaan.

EVV bleek een prima voetballende tegenstander, die in niets meer deed denken aan de vervelende ontregelmachine van weleer. De behendige aanvallers van de Limburgers bezorgden HSC'21 flink wat werk. Maar ook HSC'21 kwam af en toe tot gevaar. De balans werd kort voor tijd verstoord toen Kelvin Veensma in de fout ging in het strafschopgebied. De thuisclub zwijnde, omdat Bob Vankan de toegekende strafschop tegen de buitenkant van de paal schoot. Geen 1-2 dus, maar uiteindelijk zelfs 2-1, na een goed uitgevoerde counter in blessuretijd. Via Diego van der Weide en Bas ter Hogt werd de vrijstaande Bas Postma gevonden die het Scholtenhagen liet ontploffen.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman, Derksen, Engberink (80. Boelema), Babuloglu, Screever (69. Schutte), Bas ter Hogt, Van der Weide, Witbreuk, Ottink (72. Postma).

Toeschouwers: 500. Man of the Match: Wessel Witbreuk.

Foto's : Wim Busschers
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws