bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

VIDEO: Back to the Sixties Concert Stedelijk Orkest en St Gregorius

Gepubliceerd op: 26/06/2017

Het Stedelijk Orkest Borne en St Gregorius Hertme gaven zondag 25 juni een gezamenlijk concert, bij het Oale Bakkershoes in Hertme.

Het Concert had als thema "Back to the Sixties": Keer even terug naar de opwindende rebelse tijd van beatlehaar, minirok en brommers kiek’n . She loves you, jeah, jeah, jeah…

Stedelijk Orkest Borne en Fanfare Sint Gregorius Hertme bezorgden het publiek een onvergetelijke muzikale jaren-60 trip. Onbetwiste hitkraker high-lights als Ticket to ride, Can’t help falling in love en Reach out lieten de aanwezigen heerlijk zweven op een flinke dosis nostalgie. Woodstock en Hertme, een sterk duo!

Het Stedelijk Orkest Borne is al jaren een begrip in Borne en omstreken. De vereniging is op 13 februari 1969 ontstaan uit de oude Stephanus Harmonie en een aantal leden van de Bornse Harmonie.

De fanfare van St. Gregorius bestaat uit een A- en B- orkest. Het fanfareorkest bestaat uit: Koperen blaasinstrumenten, zoals bugels, trompetten, waldhoorns,baritons, trombones, een besbas en een esbas; Houten blaasinstrumenten: zoals sopraansaxen, altsaxen, tenorsaxen en baritonsaxen; Gestemde en ongestemde slagwerkinstrumenten, zoals: drumstel, grote trom, buisklokken, vibrafoon, marimba, klokkenspel en diverse kleine neven slagwerkinstrumenten.
Lees verder...

Nieuwe Tourist Info Punten in binnenstad van Enschede

Gepubliceerd op: 26/06/2017

Enschede heeft vanaf zaterdag 1 juli drie nieuwe Tourist Info Punten (TIP's) in de binnenstad. Bezoekers en bewoners kunnen voor toeristische informatie over de stad terecht bij Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat, lunchcafé Stoet aan de Pijpenstraat en restaurant SamSam aan de Oude Markt.
Lees verder...

Statenfracties leggen gedeputeerde Van Haaf vuur na aan de schenen

Gepubliceerd op: 26/06/2017

De PvdA-fractie en de fractie van 50Plus in Provinciale Staten willen alsnog weten of gedeputeerde Van Haaf de gemeenten Enschede, Hengelo en Hardenberg tijdig informeerde over de plannen van de provincie voor het gebruik van de diepe ondergrond.
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws