bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Bon Boys organiseert op dinsdag 23 oktober voor de vijftiende keer het Top JO13 Toernooi.

Gepubliceerd op: 17/10/2018

Het Top JO13 toernooi van SV Bon Boys is vijftien jaar geleden ontstaan, toen Erik ten Hag nog hoofd Jeugdopleidingen bij FC Twente was. Hij kwam bij Toon Nijhuis met de vraag of Bon Boys niet een Top D Toernooi (nu JO13) kon organiseren voor BVO’s.


Ook dit jaar is Toon Nijhuis er weer in geslaagd een mooi deelnemersveld naar de Veldmaat te halen . Met de komst van het Duitse Arminia Bielefeld en Rot Weiss Essen heeft het toernooi een internationaal tintje. Verdere deelnemers zijn: FC Twente, FC Groningen, SC Cambuur, VVV, De Graafschap en Bon Boys JO15. De wedstrijden worden geleid door jonge talentvolle scheidsrechters uit de talentengroep van de KNVB.

Het toernooi begint dinsdag 23 oktober om 10.00 uur en de finale is om 15.15 uur.

Lees verder...

Rondetafelgesprek met wethouder Martin Velten

Gepubliceerd op: 16/10/2018

De BBO (Bundeling Bornse Ondernemers) zoekt in samenwerking met de gemeente Borne ondernemers die graag willen werken aan de positie van de werkende mantelzorger in hun specifieke dubbelrol van werknemer en mantelzorger. Wethouder Martin Velten nodigt deze ondernemers, van harte uit voor een rondetafelgesprek op 22 november van 16.00 uur tot en met 17.30 uur in het gemeentehuis. Tijdens het rondetafelgesprek gaat de wethouder graag in gesprek over de maatschappelijke uitdagingen die er liggen voor lokale overheid en het bedrijfsleven als het gaat om kunnen werken in combinatie met mantelzorgtaken. Zorgen voor anderen. Wat komt er op ons af? Welke oplossingen zijn er? Hoe kunnen we verbinding maken op het gemeenschappelijk belang, namelijk de werkende mantelzorger thuis blijven inzetten, maar ook op het werk? Mantelzorg op de werkvloer: elke werkgever heeft ermee te maken. Iemand is mantelzorger als hij of zij langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit zijn of haar omgeving. Gemiddeld heeft 1 op de 5 werknemers mantelzorgtaken, in de zorgsector is dat zelfs 1 op de 3. Werknemers met mantelzorgtaken hebben meer zorg, meer werk, meer stress. Ze raken belast, mentaal en fysiek. Welke gevolgen heeft dit voor ondernemers?

Sinds afgelopen juli beschikt de gemeentelijke organisatie over de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Tijdens de overhandiging van deze erkenning heeft Lex Nijhuis (voorzitter BBO) kenbaar gemaakt ‘het stokje te willen overnemen’. De gemeente Borne geeft ondernemers de mogelijkheid om, onder begeleiding van het bedrijf Jong en Veer, dit onderwerp expliciet in het kader van de inzetbaarheid van medewerkers aan te pakken. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de rondetafelgesprek via de BBO, info@bboborne.nl.
Lees verder...

v.v. Haaksbergen fors onderuit bij EGVV in Gelselaar

Gepubliceerd op: 16/10/2018

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag met 1-7 verloren van EGVV uit Gelselaar.

Vanaf het begin nam de thuisploeg het initiatief en drong de groenwitters op eigen helft terug. De Haaksbergenaren kregen nauwelijks mogelijkheden zich aan de druk te ontworstelen en kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. Na ongeveer 20 minuten viel de 1-0 en kort daarop de 2-0 voor EGVV. Vanaf dat moment kreeg v.v. Haaksbergen meer grip op de wedstrijd en creëerde een paar mogelijkheden, maar de kansen werden niet benut. EGVV deed dat efficiënter en verhoogde nog voor de rust op 3-0 en 4-0.

De club uit Haaksbergen probeerde na de rust orde op zaken te stellen, maar de door blessures geplaagde ploeg wist de 5-0 niet te voorkomen en een debacle dreigde. Maar opnieuw was er een kleine oplevering van de ploeg van trainer Bert van Losser. Roy Immeker scoorde de 5-1 na een fraaie steekpass van Kai Borghuis. In de laatste fase van de wedstijd kon Haaksbergen geen vuist meer maken en de thuisploeg liep uit naar de eindstand van 7-1.

Voor de ploeg van trainer van Losser geldt het nu karakter te tonen en de volgende wedstrijden punten te pakken om ervoor te zorgen dat de ploeg uiteindelijk op een plek op de ranglijst komt waar het thuishoort en dat is in de subtop. Daarbij de aantekening dat v.v. Haaksbergen in eerste 4 partijen van dit seizoen drie keer een tegenstander heeft gehad die nog geen puntverlies heeft geleden en dat de 5-6 blessuregevallen de ploeg nu echt parten speelt.

Het komende weekeinde is speelvrij en dat is een mooie gelegenheid rust in te bouwen en er de volgende wedstrijd te staan.
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws