bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

SV Bon Boys maakt het spannend

Gepubliceerd op: 23/04/2018

Bon Boys repareert in slotfase de schade en wint van Epe: 3-1. Lees verder...

Burgemeester Borne sluit woning en schuur vanwege hennepteelt

Gepubliceerd op: 23/04/2018

Bij een woning en een schuur aan de Beerninksweg in Borne is een hennepkwekerij aangetroffen, hierbij is sprake van eerdere oogsten. Als gevolg daarvan heeft burgemeester Welten besloten deze panden op basis van het Damoclesbeleid te sluiten voor een periode van drie maanden.

Op genoemd adres zijn ruim duizend hennepplanten gevonden. Al eerder zijn in deze woning ruim duizend hennepplanten aangetroffen. Beide keren was er sprake van eerdere oogsten en diefstal van elektriciteit.

Politie, justitie en de gemeente Borne willen op deze locatie een eind maken aan de aanwezigheid van drugs en de handel ervan stoppen door toepassing van het Damoclesbeleid, regionaal beleid van de 14 Twentse gemeenten bedoeld om een einde te maken aan drugspanden in de regio.

OM, politie, justitie als ook de Twentse burgemeesters hanteren een consequente aanpak, vanwege de schadelijke effecten van hennepteelt. Toepassing van het Damoclesbeleid moet ondermijning, financiering van criminele activiteiten, overlast voor de buurt, onveiligheidsgevoel in de leefomgeving, brandgevaar voor de buurt en diefstal van elektriciteit voorkomen.
Lees verder...

Emma Bredewoud versterkt kersverse eredivisionist Ecare Apollo 8

Gepubliceerd op: 23/04/2018

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Ecare Apollo 8 heeft de 19 jarige Emma Bredewoud aangetrokken. De passer-loper/ diagonaal is hiermee de eerste versterking van de kersverse eredivisionist.

De 19 jarige volleybalster, afkomstig uit Wapenveld, maakt de overstap van Taurus Dames 1 uit Houten naar Ecare Apollo 8 uit Borne. “Ik kijk ontzettend uit naar het spelen in de eredivisie. Een mooie kans die ik met beide handen aangrijp”, licht Emma toe. “Ik heb in de afgelopen jaren vaker tegen Ecare Apollo 8 mogen spelen. Ik heb het altijd het gevoel gehad dat een gezellige en warme club is. Ik ben er dan ook trots op dat ik komend seizoen in Borne mag spelen. Ik hoop bovendien veel te leren en samen met de rest van het team en staf er een succesvol seizoen van te maken”.

Trainers Thijs en Bart Oosting zijn blij met de nieuwe aanwinst. “Onze huidige damesteam blijft voor een groot deel intact. Er zit voldoende kwaliteit in om aankomend seizoen in de eredivisie uit te komen. We willen onze selectie echter op enkele posities versterken. Met Emma halen we niet alleen extra aanvallend vermogen in huis, maar ze weet ook prima een tactische bal neer te leggen”.
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws