bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Van Heijst wil met Tex Town Tigers 'knokkend het seizoen uit'

Gepubliceerd op: 20/08/2017

Afgelopen week zorgde het Enschedese Tex Town Tigers voor een verrassing in het softbal door een late trainerswissel toe te passen. Coach Jaap Braakman werd vlak voor de laatste speelronde ontslagen en met oud-speelster Petra van Heijst had de club nog dezelfde dag een opvolger in huis. Van Heijst (32) moet Tex Town Tigers op 2 september alsnog naar de play-offs om de landstitel loodsen.
Lees verder...

Automobilist botst op verkeerspaal in Enschede

Gepubliceerd op: 20/08/2017

Op de kruising tussen de Gronausestraat en de Euregioweg in Enschede is zondagmiddag rond 14.00 uur een auto tegen een verkeerspaal opgebotst. Eén persoon raakte hierbij gewond.
Lees verder...

Coalitie Borne kiest voor tracé Gemeentelijke verbindingsweg én sluiting overgang Oonksweg

Gepubliceerd op: 20/08/2017

De Coalitiepartijen in Borne, CDA, GB’90 en Borne-Nu, kiezen voor het tracé Gemeentelijke verbindingsweg én sluiting van de overgang op de Oonksweg. Dat melden de drie partijen op zondag 20 augustus in een gezamenlijk persbericht.

Naar aanleiding van recente krantenberichten welke mogelijk tot onduidelijkheid hebben geleid, wensen de coalitiepartijen (CDA, GB’90 en Borne- Nu) te benadrukken dat zij in de gemeenteraadsvergadering van 3 oktober a.s. onvoorwaardelijk zullen kiezen voor het door het college voorgestelde tracé voor de aanleg van de gemeentelijke verbindingsweg inclusief de sluiting van de spoorwegovergang op de Oonksweg omdat de sluiting van de spoorwegovergang op de Oonksweg o.a. in financiële zin onlosmakelijk is verbonden aan de aanleg van de gemeentelijke verbindingsweg.

Wél willen de drie partijen uitdrukkelijk benadrukken dat zij willen dat er een zo goed mogelijke ontsluiting van het industrieterrein de Molenkamp wordt gerealiseerd waarbij die ontsluiting onderwerp is van overleg in het politiek beraad van september en de gemeenteraadsvergadering van 3 oktober a.s..

Verder zal de coalitie er op aandringen dat er op korte termijn wordt gekeken naar een zo duurzaam mogelijke oplossing voor de verkeerssituatie in Zenderen.

Voor deze aspecten zijn de drie coalitiepartijen in overleg om in de gemeenteraadsvergadering van 3 oktober a.s. met een (initiatief)raadvoorstel te komen.
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws