bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Mais doolhof weer geopend

Gepubliceerd op: 20/07/2019

Lukt het jou om de uitgang van het doolhof te vinden?

Er is een leuke speurtocht uitgezet in het maisveld aan de Meijersgaardenweg 5 in Buurse.

Wanneer je de uitkijktoren hebt gevonden, kun je genieten van een geweldig uitzicht. Een spannende activiteit om samen te doen in de buitenlucht!

De entree voor het maisdoolfhof is € 3,50. Dit is inclusief puzzeltocht voor een educatief tintje en een waterijsje na afloop. Naast het maisdoolhof is er een biologische moestuin, waarbij gezellige zitjes zijn ingericht.

Iets verderop, bij restaurant Captain Jack kun je ook heerlijk spelen en springen op de trampolines.
Lees verder...

Zondag 9 juni: Kleuterkerkviering Eerste Pinksterdag

Gepubliceerd op: 05/06/2019

Zondag 9 juni 2019 vindt om 11.30 uur in de Pancratiuskerk aan de Markt te Haaksbergen de kleuterkerkviering plaats.
 Iedereen is welkom! We gaan het verhaal van “Eva en de pinksterbel” vertellen, waarmee we uitleggen waar Pinksteren voor staat.

 De kinderen nemen plaats voorin de kerk op het grote groene kleed, zodat ze goed kunnen zien wat in de vertelkoffer zit en fijn mee kunnen doen met de viering. Ook zetten we zoals altijd de jarigen van de maand in het zonnetje. We houden geen collecte, maar vragen alle kinderen een houdbaar product mee te nemen voor onze boodschappenmand voor de Voedselbank.

 Na afloop is er zoals altijd bij de kleuterkerk koffie en limonade in de kerk. De kleuters kunnen kleuren of iets knutselen. De viering duurt ongeveer een half uur.
Lees verder...

MX50 Euronations 2019 Op 22 en 23 juni bij H.A.M.C. in St. Isidorushoeve

Gepubliceerd op: 05/06/2019

De Euronations is een jaarlijks terugkerend evenement in de brommercrosssport. Het is een uitwisselingswedstrijd van alle Europese landen en wordt al sinds 2012 georganiseerd. Zowel individueel als per land wordt er gestreden voor de prijzen. Voor de editie van 2019, die zal plaatsvinden in St. Isidorushoeve, zijn al meer dan 95(!) inschrijvingen uit verschillende Europese landen.

De brommercross is een enorm opkomende klasse binnen de motocross. Bij de ONK-wedstrijden doen sinds deze opkomst al gemiddeld tussen 35 en 40 deelnemers mee. Door de geringe snelheidsverschillen komt het neer op techniek en dat maakt het op de baan erg spectaculair. De rondetijden doen niet veel onder ten opzichte van andere MX-klassen.

Op zaterdag 22 juni zijn de kwalificatiewedstrijden voor de finale die op zondag 23 juni zal plaatsvinden. Rijders die zich niet kwalificeren voor de finale rijden op zondag de B-finale. Er wordt gestreden in drie klassen, namelijk de G1 (de varioklasse), de G2 (de standaardklasse) en de G3 (de MX50-klasse). Deze klassen zijn vastgelegd volgens Europese reglementen. In het bijprogramma op zowel de zaterdag als de zondag zullen de regionale wedstrijden van de UMX worden verreden.

Zoals gezien in vorige edities scoort Nederland altijd hoog in het landenklassement. Ook enkele dames zullen dit jaar meedingen naar de prijzen en ons land vertegenwoordigen. Bovendien biedt deze wedstrijd bij uitstek de gelegenheid om de contacten met andere Europese rijders aan te halen en is voor de toeschouwers de entree gratis.

Alle informatie betreffende de Euronations is te vinden op www.brommercross.nl.

We zien zowel de rijders als de toeschouwers graag tegemoet op 22 en 23 juni in St. Isidorushoeve.
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws