bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Borhave verliest thuis van Quintus 27-34

Gepubliceerd op: 16/12/2018

Na eerste kwartier kon Borhave partij bieden, maar het verschil was toen al gemaakt.

Zaterdagavond speelden de handbaldames van Borhave hun thuiswedstrijd tegen Quintus uit Kwintsheul, een vaderlandse top vereniging. De doelstelling was om voor een stunt te zorgen, dat lukte de ploeg van Rik Philips niet. Vanaf het eerste fluitsignaal namen de gasten het initiatief. De Westlandse ploeg was dan ook de terechte winnaar in een verder aantrekkelijke laatste handbalwedstrijd van dit kalenderjaar.

De dames van Quintus lieten vanaf de eerste minuut zien dat ze deze wedstrijd gewoon wilden winnen en daarmee de positie in de absolute top van het vaderlandse handbal wilden bestendigen. De thuisploeg kon deze daadkracht niet pareren waardoor de achterstand al snel opliep naar vijf doelpunten. Langzaamaan kon de thuisploeg zich enigszins oprichten, maar dat ging niet verder dan het stabiliseren van de achterstand. Bij rust was het 11-17.

De teambespreking in de rust kon het beeld van de wedstrijd niet doen kantelen, de gasten liepen in het midden van de tweede helft zelfs weg tot 11 doelpunten. In de laatste fase wist Borhave de schade terug te brengen tot 27-34, Met zeven doelpunten verschil een draaglijke stand, de Twentse ploeg kon enigszins controle houden. Het verschil met de absolute top is duidelijk.

Trainer Rik Philips en Borhave hebben met wederzijds goedvinden besloten dat hij na afloop van dit seizoen na drie opeenvolgende eredivisie jaren zal stoppen als trainer van de Bornse dames, Borhave, zowel als Rik hebben samen veel geleerd en kijken tevreden terug op de samenwerking. Borhave beraadt zich nog op de opvolging.

Op de foto: Rik Philips stopt na dit seizoen
foto van Herman Zandhuis
Lees verder...

Tevreden reacties Lunchgesprek Stroom Esch

Gepubliceerd op: 16/12/2018

Bij het lunchgesprek voor de wijkbewoners in de Stroom Esch waren zaterdag 15 december ruim 50 personen aanwezig. Een boven verwachting aantal deelnemers.

Tijdens het lunchgesprek werd gesproken over allerhande onderwerpen die op dit moment in de wijk spelen. De aanwezigen werden hiervoor uitgenodigd in ronde tafelgesprekken waar zij informatie konden vragen maar ook eigen ideeen en klachten naar voren kunnen brengen.

In de gesprekken werd onder andere gesproken over leefbaarheid in de wijk en onderwerpen zoals veiligheid, verkeersveiligheid, herinrichting rondom de basisscholen Iemnschelf en Prisma, openbare verlichting en energietransitie.

Prisma gaf uitleg over de plannen rond "spelen en leren in een natuurlijke omgeving". Belangstelling was er ook voor het woon- en zorginitiatief de Hooiberg. De aanwezigen werden geinformeerd over de laatste stand van zaken van dit particuliere initiatief.

De ronde tafel waar ideeen en wensen maar ook klachten konden worden besproken was voor de deelnemers een mooie gelegenheid om aan te geven waar men wel tevreden mee is, maar ook de plek om aandacht te vragen voor zaken die niet goed gaan.

Onder toeziend oog van wijkagent Jan Schmitz en Stefan Bartelink (BOA) waarvoor deze bijeenkomst een mooie gelegenheid was voor kennismaking, vonden de gesprekken plaats in een informele en prettige sfeer waarbij al sprekend met elkaar de soep en broodjes werden geserveerd.

Onderwerpen waar niet direct een antwoord op kon worden gegeven zijn door de aanwezige ambtenaren meegenomen voor interne bespreking.
De aanwezigen waren erg content over dit concept en gaven nadrukkelijk aan dit graag vaker op deze wijze georganiseerd te willen zien.

foto met dank aan de Bornse Courant
Lees verder...

Acties alom voor de Serious Request LifeLine

Gepubliceerd op: 13/12/2018

Woensdag 19 december 15.00 uur. De landelijke schijnwerpers zijn even op Haaksbergen gericht. Diskjockeys van 3FM wandelen dan het dorp binnen voor de goede-doelen-actie Serious Request. De wandeltocht van de dj’s gaat voor een groot deel langs de spoorlijn van Boekelo naar Haaksbergen en 100 Haaksberge-naren mogen mee met de stoomtrein om dj’s Mark en Rámon aan te moedigen! Ook kunnen belangstellenden de dj’s opwachten op het MBS-station en samen met hen naar de Haaksbergse Markt lopen, waar een feesttent is geplaatst.

Al jaren organiseert 3FM de week voor kerst Serious Request om geld voor een goed doel in te zamelen. Dit jaar wordt Haaksbergen aangedaan. De actie van het radioprogramma is dit jaar anders dan anders. Diskjockeys trekken namelijk het land door om plaatselijke acties te ondersteunen. Enkele dj’s wandelen van Twente vía Haaksbergen richting einddoel Utrecht. De komst van de dj’s naar Haaksbergen moet een feestje worden, vinden de gemeente, Stichting Haaksbergen Promotie en de MBS. Met een enthousiast publiek om de radioma-kers gastvrij te ontvangen. En natuurlijk met leuke acties, die geld opleveren voor de drie goede doelen waarvoor wordt ingezameld. Dat zijn bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten

Rit met Navizence

De dj’s wandelen grotendeels langs de spoorlijn van de MBS Haaksbergen binnen. Mensen die het leuk vinden om ze bij de laatste kilometers aan te moedigen, kunnen een rit boeken met de stoomtrein Navizence. Er zijn 100 plekken beschikbaar en het geld voor de tickets (12,50 euro) gaat volledig naar Serious Request. Publiek kan ook een stukje met Mark en Rámon mee wandelen. Het is dan verstandig om rond 14.45 uur op het MBS-station te staan. De laatste 100 meter bewegen de radiomakers zich voort met een ouderwetse pom-plorry op het spoor. Als ze vervolgens zijn gearriveerd, loop je met hen mee richting de tent op de Markt.
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws