bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Tennisvereniging Smash start met herfsttennis

Gepubliceerd op: 21/08/2018

Deze zomer startte de Bornse tennisvereniging Smash met zomertennis. Organisator Jan Barneveld en het Smash-bestuur zijn zo enthousiast over het aantal deelnemers dat er nu een vervolg komt: herfsttennis. Een mooie manier om kennis te maken met de tennissport, maar ook voor degenen die nog wel even willen doorgaan met het tennissen.

Richtte het zomertennis zich op mensen voor wie de eigen sport in de zomer stilligt, op studenten en scholieren die soms wekenlang bij huis zijn en op oud-tennissers die de draad wel eens weer willen oppakken. Voor € 40 konden ze in de maanden juni, juli en augustus onbeperkt terecht op de (negen) banen van de club.

Organisator Jan Barneveld: “Het initiatief van de zomertennis is goed aangeslagen. Er zijn dertig deelnemers. Dat vinden we een mooi aantal. Nu willen we die mensen verleiden om nog wat langer bij ons te blijven tennissen. Maar de herfsttennis is er uiteraard ook voor anderen die wel eens willen proberen of de tennissport wat voor ze is. Voor een klein bedrag (€ 30) kunnen ze de rest van het jaar tennissen, op een moment dat het henzelf uitkomt, onder de voorwaarde dat men vanaf 2019 lid wordt van Smash.

Het mooie van onze all weather banen is dat je bij bijna alle weersomstandigheden kunt tennissen, behalve bij sneeuw en opvriezen. Interessant is ook dat we bij Smash veel competitieteams hebben die meedoen aan de competities die de KNLTB op verschillende dagen organiseert. Als Smash-lid kunnen tennissers hieraan meedoen. Om tennissers te leren kennen, is het verder goed mee te doen aan de interne voorjaars- en najaarscompetitie ‘Kleintje Onderling’ voor Smash-leden. Deelnemers daaraan worden in teams ingedeeld en spelen tegen de andere teams. Daarnaast geldt er ook een aanbieding voor de trainingen: zes tennislessen voor € 30. Veel moois dus bij elkaar.”
Belangstellenden kunnen zich aanmelden per mail naar herfsttennis@tvsmash.nl.
Lees verder...

Sfeerpanelen in de tunnel van de wijk Stroom Esch

Gepubliceerd op: 20/08/2018

Nu de werkzaamheden voor het verkeersveiliger maken van de tunnelbak in de wijk Stroom Esch bijna zijn afgerond zal ook het plan van de wijkvereniging worden uitgevoerd. De wijkvereniging heeft zich jaren gestoord aan de troosteloze aanblik van deze tunnel en heeft daarvoor een voorstel gedaan om aan weerzijden langs het fiets/voetpad levensgrote sfeerpanelen aan te brengen.

Aan weerszijden zullen 9 grote panelen worden geplaatst. De afbeeldingen op deze sfeerpanelen zijn vergelijkbaar met de afbeeldingen die geplaatst zijn op de ramen van de lege winkelruimte in de Dorsmolen. Het is de wijkvereniging gelukt hiervoor alle benodigde financiele middelen bijeen te krijgen.

De panelen zijn ontworpen door Francis Hampsink (Creatieve Vitamines). Zij zal ook de gehele uitvoering van alle bijkomende werkzaamheden verzorgen. De railing langs het fiets/voetpad zal opnieuw worden geschilderd. De gekozen kleur is in overleg met Francis bepaald en zal als alles klaar is een heel fraaie evenwichtige uitstraling geven.

Nadat in 2017 het kunstwerk Boris door de wijkvereniging is gerealiseerd stond voor 2018 het project sfeerpanelen op de agenda. De wijkvereniging Stroom Esch is blij dat ook dit plan gaat slagen, waarbij moet worden opgemerkt dat het overleg hierover met de gemeente uiterst constructief is verlopen.

Als alle werkzaamheden in de tunnelbak klaar zijn zal de plaatsing van de panelen een maand later plaats vinden.
Lees verder...

HSC krijgt LED verlichting

Gepubliceerd op: 20/08/2018

Maandag 20 augustus is gestart met het aanbrengen van de nieuwe LED verlichting op het hoofdveld bij HSC.

16 stuks armaturen (type AAA-Lux 1550 Watt) op de bestaande lichtmasten. De gemiddelde horizontale verlíchtingssterkte (Eh) op het speelveld bedraagt straks 300 lux bedrijfswaarde, waarmee wordt voldaan aan de aanbevelingen van NOC"NSF, KNVB en NSW, klasse ll voor wedstrijddoeleinden.
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws