bel redactie 074 - 256 66 99

Regionaal nieuws

Haaksbergse wandelweekend weer in de startblokken

Gepubliceerd op: 25/07/2019

Vrijdag 20 en zaterdag 21 september staat Haakbergen in het teken van de 33ste Internationale Twentse Kennedymars. En natuurlijk de overige vertrouwde afstanden van 10, 21 en 42 kilometer. De eerste lus van de wandelroute gaat dit jaar over andere wegen. Nieuw is ook de mogelijkheid tot groepsinschrijving. Het startsein klinkt vrijdagavond klokslag 22:00 uur bij de start- & finishlocatie sporthal De Bouwmeester. Burgemeester Rob Welten heeft zich al ingeschreven. Wie volgt?

Primeur op herhaling

Het zou de primeur voor 2018 zijn: de avond-mini-Kennedymars van 10 kilometer, speciaal voor teams als schooljeugd, collega’s, families, buren, vrienden, maar ook voor individuele deelname. Het weer was helaas spelbreker, maar 20 september is er een nieuwe kans! Deze prachtige avondroute vertrekt vrijdag om 19:00 uur vanaf sporthal De Bouwmeester. Met een welverdiende rustpauze bij de watermolen en scouting De Klomp.

Startschot om 22:00 uur

Om 22:00 uur gaan de deelnemers aan de 80, 42 en 21 kilometer van start. Belangrijk: voor de nachtwandelaars is het dragen van duidelijk zichtbare reflecterende kleding en/of accessoires verplicht! Doe dus een hesje aan of bevestig bandjes om de arm. Het gaat om je eigen veiligheid. Verder adviseert de organisatie uitdrukkelijk om een zaklamp mee te nemen. Het wandelpeloton kiest koers richting watermolen en loopt van daaruit naar de Veldmaat waar de gezamenlijke ondernemers van het kerkdorp een gezellige doorlooppost hebben ingericht. Hun nachtelijke tocht wordt vervolgd naar Sint Isidorushoeve (rustpost ’t Meuken), Beckum (’t Proggiehoes), Boekelo (BSC Unisson), de Veldmaat (scouting De Klomp) en tenslotte naar sporthal De Bouwmeester. Hier maken de deelnemers aan de Kennedymars zich op voor hun tweede lus (zie dagprogramma zaterdag).

Dagprogramma zaterdag

Op zaterdag 21 september zijn er drie verschillende wandelroutes van respectievelijk 42, 21 en 10 kilometer. Let op: deze afstanden beginnen NIET gelijktijdig en kennen een tijdslimiet waarbinnen gestart moet worden (www.kennedymarshaaksbergen.nl/afstanden/)! De dagmarathon (42 km) voert door het Buurserzand en via Buurse naar onze oosterburen. De wandelaars komen door Alstätte en Lünten en keren terug via het Haaksbergerveen. Een route met veel natuurschoon dus. Benieuwd naar het vernieuwde parcours? Beide lussen vind je op www.kennedymarshaaksbergen.nl/info-lopers/#lopers-2

Groepskorting: 10 halen = 9 betalen

Voordelig inschrijven voor groepen is mogelijk. Elke 10e deelnemer loopt gratis mee, op voorwaarde dat iedereen dezelfde afstand loopt. Groepsinschrijving is geopend tot 15 augustus. Belangstelling? Mail naar info@kennedymarshaaksbergen.nl. Dan ontvang je meer informatie en een inschrijfformulier.

Info en inschrijven

Individueel inschrijven met 10% korting kan tot en met 15 september via www.kennedymarshaaksbergen.nl/inschrijven. Daarna is inschrijven nog mogelijk op vrijdagavond 20 september bij het startbureau. Voor meer informatie en tips: www.kennedymarshaaksbergen.nl. Vragen? Stel ze gerust via info@kennedymarshaaksbergen.nl.
Lees verder...

Jeva ook in 2019

Gepubliceerd op: 25/07/2019

In de zomervakantie wordt in sporthal de Els van 12 t/m 20 augustus de 45e JeVa (Jeugd Vakantiespelen) georganiseerd. 

Meer dan 50 jonge, enthousiaste vrijwilligers zullen anderhalve week lang kinderen tussen de 6 en 12 jaar begeleiden bij de verschillende onderdelen. Dit jaar kunnen kinderen zich in ieder geval vermaken bij onze vaste onderdelen: klim-en-klauterbaan, 3 verschillende springkussens, grote schommels, touwzwaaien, handenarbeid, voetbal en het spookhuis. Ook dit jaar is de visvereniging aanwezig om met kinderen te gaan vissen.

Dinsdagmiddag 20 augustus staat het jaarlijkse buitenprogramma gepland (als het weer het toelaat). Water zal de boventoon voeren deze middag. Met buikschuifbanen, een zwembad en natuurlijk de Haaksbergse brandweer, zal dit vast een geweldige middag worden. We hopen weer veel kinderen te begroeten deze dagen.

Voor de JeVa gelden de volgende afspraken:

· Openingstijden: ’s morgens van 9.30 tot 11.30 uur, ’s middags van 13.30 tot 15.30 uur.

· Entree: kinderen van 6 t/m 12 jaar, kinderen van 4 en 5 alleen onder begeleiding.

· Kosten: € 0,50 per dagdeel,

· Gymschoenen verplicht.
Lees verder...

Mais doolhof weer geopend

Gepubliceerd op: 20/07/2019

Lukt het jou om de uitgang van het doolhof te vinden?

Er is een leuke speurtocht uitgezet in het maisveld aan de Meijersgaardenweg 5 in Buurse.

Wanneer je de uitkijktoren hebt gevonden, kun je genieten van een geweldig uitzicht. Een spannende activiteit om samen te doen in de buitenlucht!

De entree voor het maisdoolfhof is € 3,50. Dit is inclusief puzzeltocht voor een educatief tintje en een waterijsje na afloop. Naast het maisdoolhof is er een biologische moestuin, waarbij gezellige zitjes zijn ingericht.

Iets verderop, bij restaurant Captain Jack kun je ook heerlijk spelen en springen op de trampolines.
Lees verder...

Meer Regionaal nieuws