bel redactie 074 - 256 66 99

Recordaantal inschrijvingen voor vierde editie Streetsoccertoernooi

Van dinsdag 31 januari t/m vrijdag 3 februari vindt in de hallen van Hazemeijer Hengelo de vierde editie van het Heutink ICT Rotary Streetsoccertoernooi plaats. In totaal hebben zich 139 teams van 23 verschillende scholen ingeschreven. Het toernooi wordt georganiseerd door Rotary Club Hengelo Driene samen met Hengelo Sport met hulp van studenten Sport en Bewegen van het ROC van Twente.

Ruim 750 leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de Hengelose basisscholen voetballen drie dagen in poulewedstrijden. De vierde dag is de finaledag. Er zijn aparte poules voor jongens en meisjes. Niet alleen de winnende teams krijgen een prijs, maar voor iedere deelnemer is er een attentie. Ook dit jaar wordt weer de Rabo Fairplay Awards uitgereikt, waarmee sportief gedrag wordt beloond.

Daarnaast heeft de organisatie zich tot doel gesteld geld binnen te halen voor het Jeugdsportfonds Hengelo-Borne. Dat fonds heeft als doelstelling om kinderen te helpen die in gezinnen leven waar de financiƫle middelen ontbreken om te kunnen sporten. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie voor een sportvereniging en benodigde sportattributen. Dankzij het Jeugdsportfonds kunnen zij hun sportdroom waar maken.

Bijna vijftig sponsoren, waaronder hoofdsponsor Heutink ICT, maken het Streetsoccertoernooi mogelijk. Zij zorgen voor een mooie bijdrage aan het Jeugdsportfonds, die ambassadeur Jan van Halst op donderdag 2 februari uit handen van de organisatie en van sportwethouder Claudio Bruggink in ontvangst neemt.

De voorrondes worden gespeeld op dinsdag van 15.30 tot 20.00 uur, woensdagmiddag tussen 13.30 en 19.30 uur en donderdag van 15.30 tot 18.30 uur. Bij de jongens en de meisjes groepen 7 en 8 plaatsen de beste acht teams zich voor de finaleronde, bij de meisjes groep 6 gaat het om vier teams. De finalewedstrijden vinden plaats op vrijdagmiddag tussen 15.30 en 19.00 uur. Aansluitend worden de prijzen uitgereikt door onder meer Hidde ter Avest van FC Twente.

Meer informatie en het speelschema zijn te vinden op www.rotarystreetsoccerhengelo.nl.

Foto: prijsuitreiking streetsoccertoernooi 2016