bel redactie 074 - 256 66 99

Record Streetsoccertoernooi Hengelose schooljeugd: 950 deelnemers

Gepubliceerd op: 18/01/2019

Record Streetsoccertoernooi Hengelose schooljeugd: 950 deelnemers

HENGELO Ruim 950 kinderen komen van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 februari in actie tijdens het Heutink ICT Rotary Streetsoccertoernooi. Het gaat om ruim 900 leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van 26 Hengelose basisscholen en daarnaast enkele tientallen kinderen uit het voorgezet speciaal onderwijs.

Samen met Special Heroes en Hengelo Sport organiseert Rotary Club Hengelo Driene voor het eerst ook een toernooi voor deze doelgroep. Het toernooi heeft plaats in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe.

Het streetsoccertoernooi wordt voor het zesde jaar georganiseerd door Rotary Club Hengelo Driene en Hengelo Sport. Het is in die tijd gegroeid van 52 teams van 7 scholen naar 170 teams van 26 scholen. En er staan nog 6 teams op de reservelijst. “We organiseren het toernooi nu voor de tweede keer in Hangar 11, een fantastische hal voor dit evenement', aldus coördinator Jan Arie Bijl.

“Fair play speelt een grote rol, sportief gedrag en respect voor elkaar vinden we heel belangrijk. We willen dat elke leerling, of hij nu goed is in voetbal of niet, kan meedoen,” zegt Bijl.

Het indoor-toernooi vindt na schooltijd plaats. Voor het eerst wordt er ook, samen met organisatie Special Heroes, een toernooi voor het speciaal voortgezet onderwijs georganiseerd. Dit gebeurt op donderdagochtend vanaf 9.30 uur. De finalewedstrijden vinden plaats op donderdagmiddag tussen 15.45 en 19.15 uur. Aansluitend worden de prijzen uitgereikt. Het programma en de poule-indeling zijn, net als het overzicht van alle sponsoren en veel meer informatie, te vinden op www.rotarystreetsoccerhengelo.nl of onze Facebookpagina.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht