bel redactie 074 - 256 66 99

PVV Hengelo wil proef met twee uur gratis parkeren

PVV Hengelo wil een proef van enkele maanden waarin van alle parkeerplaatsen in de stad een blauwe zone wordt gemaakt en waar maximaal twee uur gratis geparkeerd mag worden. De partij zegt gekeken te hebben naar Borne. Daar wordt dit beleid al jarenlang gevoerd. "Het is in Borne altijd gezellig druk en je ziet er veel minder leegstaande panden."

De PVV vindt Hengelo 'een kale ongezellige binnenstad' dat niet meer uitnodigt om te komen winkelen. "Het aanbod is te klein, veel leegstand." De partij denkt dat het centrum door twee uur gratis parkeren meer publiek kunnen trekt. "Meer winkelend publiek oogt al een stuk gezelliger en aantrekkelijker met de kans dat ze blijven hangen bij de horeca met terrassen om daar wat te drinken en te eten."

Na de proef wil de PVV Hengelo een evaluatie te houden of er meer bezoekers zijn geweest en of de ondernemers meer omzet hebben gedraaid. Dit vooruitlopend op de nieuwe parkeernota die later dit jaar wordt behandeld. Als het gaat om het parkeerbeleid dan hoopt de PVV dat er out-of-de-box gedacht wordt. Een proef met gratis parkeren zou daar volgens de partij prima inpassen.