bel redactie 074 - 256 66 99

PvdA Hengelo wil Nije Stichting in oude boerderij Bruinsweg

PvdA Hengelo vindt dat de gemeente Hengelo De Nije Stichting moet helpen met nieuwe huisvesting. De Nije Stichting, die zich bezighoudt met de (na)zorg en ondersteuning bij mensen die geconfronteerd worden met kanker, heeft zelf al jaren een leegstaande boerderij aan de Bruinsweg 32 op het gezondheidspark op het oog.

Het doel was begin 2017 al om zo snel mogelijk naar de bestaande boerderij te verhuizen, maar dat krijgt de Nije Stichting zelf niet voor elkaar met de gemeente Hengelo, blijkt. De PvdA wil nu van het college weten wat zij er voor over hebben om de instelling voor Hengelo te behouden.

"Als Hengelo zouden we trots moeten zijn op deze stichting die landelijke bekendheid geniet en er alles aan moeten doen om deze stichting binnen onze gemeente te behouden," aldus fractievoorzitter Marie-Jose Luttikholt. "Graag zouden wij als PvdA zien dat zij beschikking kunnen krijgen over de monumentale boerderij."

Het pand dat bij de gemeente in de boeken staat voor 400.000 euro zou inmiddels in slechte staat zijn. De Nye Stichting zou de middelen die nodig zijn om het pand te verbouwen zelf bij elkaar kunnen krijgen.

Het zit de Nye Stichting niet mee. Eind 2017 moest de instelling per direct op zoek naar een vervangende locatie door vochtproblemen aan de voormalige lokatie aan de Beursstraat. Die tijdelijke ruimte werd gevonden in een gebouw van Carint aan de H. Hartstralaan 100 op de 4e verdieping.

Voor de instelling is de oude boerderij een droom waar het al jaren naar streeft. Het is goed te bereiken met het openbare vervoer, heeft voldoende ruimte en parkeerruimte.