bel redactie 074 - 256 66 99

PvdA Hengelo komt met plan voor Boekelosebrug

HENGELO De Hengelose PvdA wil de Boekelosebrug ‘nog even bewaren’ en binnenkort met een voorstel komen hoe de brug een mooie nieuwe plek en functie kan krijgen. Daarom heeft fractievoorzitter Marie-José Luttikholt het college van B en W gevraagd ‘geen actie te ondernemen richting verkoop of iets anders.’

De brug wordt zaterdag van zijn plaats gevaren. Dat wordt een spectaculair gezicht, belooft de gemeente. De Boekelosebrug voldoet niet meer voor het vele zware vrachtverkeer. De nieuwe zeer geavanceerde brug is ook nodig voor de nieuwe aansluiting op het zuidelijk tracé van de Laan hart van Zuid.

Maar het oude exemplaar mag niet weg, wat de PvdA betreft, in navolging van de opvattingen van de erfgoedverenigingen Heemschut en het Cuypersgenootschap. “De Boekelosebrug is een prachtig icoon van de wederopbouwperiode in Hengelo. Het zou dan volgens ons ook doodzonde zijn als we hier geen alternatieve plek voor kunnen vinden”, aldus Luttikholt in een brief aan het college.

“Wij weten dat deze brug niet van de gemeente is maar van Rijkswaterstaat, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat zij er bezwaar tegen hebben om deze nog niet te vernietigen als er een goed alternatief komt.” Dus even wachten met de verkoop, luidt het advies. Binnen twee weken komt de PvdA met een initiatiefvoorstel. Mocht het plan geen meerderheid in de raad krijgen, dan kan de brug alsnog in de verkoop.

Video: Laatste ritje over de Boekelosebrug