bel redactie 074 - 256 66 99

Provincie Overijssel geeft Hengelo woningbouwperspectief

Gepubliceerd op: 11/07/2019

Provincie Overijssel geeft Hengelo woningbouwperspectief

Hengelo kan snel verder met het realiseren van.nieuwe woningen in onder meer Hart van Zuid en de binnenstad. De provincie Overijssel en de gemeente Hengelo hebben nieuwe afspraken gemaakt over woningbouw in de stad en deze bekrachtigd in het woningbouwprogramma ‘Perspectief voor een gezonde woningmarkt’. Donderdag werd het perspectief ondertekend door de wethouders Mariska ten Heuw, Bas van Wakeren en gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel.

Met het woningbouwperspectief krijgen marktpartijen meer ruimte. Die kunnen daardoor sneller en beter anticiperen op specifieke woonvragen in met name de binnenstad en Hart van Zuid. In die gebieden kunnen nu op korte termijn unieke en onderscheidende woningen gerealiseerd worden. Dit zal het gebied een enorme impuls geven.

De nieuwe afspraken tussen de provincie en de gemeente is goed nieuws voor EMGA en Van Wijnen, twee projectontwikkelaars die het gebied verder willen ontwikkelen. Bouwbedrijf Van Wijnen heeft onder meer woningbouwplannen langs de Laan Hart van Zuid, op de plek waar eerder Zuiderhart stond, een tijdelijk een wooncomplex voor ouderen. EMGA heeft plannen met het Dikkerscomplex. In een deel van het gebouw zit nu nog tijdelijk Oyfo, maar die vertrekt volgend jaar naar de Hazemeyer.

In de binnenstad willen de gemeente en vastgoedeigenaren het winkelgebied compacter maken en onder meer woningen realiseren in bestaande panden. Zo zijn er plannen voor appartementen in het voormalige V&D-pand én in het voormalige schoolgebouw aan de Bataafse Kamp. Het nieuwe woningbouwperspectief biedt die ruimte.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht