bel redactie 074 - 256 66 99

ProHengelo wil treinstation bij Plein Wetermaat

HENGELO Geen kabelbaan, zoals VVD’er Roel Kok in gedachten had om Plein Westermaat aan de binnenstad te linken, maar een treinstation. Dat stelt Frank Peters van ProHengelo voor aan het college van B en W. “Bezoekers van het Plein zouden gemakkelijk even naar het centrum kunnen gaan en hun auto kunnen laten staan.” Zo’n station zou ook een mooi transferium kunnen zijn voor gemeenten in de regio, vindt hij.


Het raadslid vraagt het college om eens onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een station bij het Plein. Peters was op het idee gebracht door het kabelbaanplan van Kok, dat overigens niet haalbaar bleek. Maar ook ProHengelo is vaak bezig geweest met ideeën om de binnenstad met Plein Westermaat te verbinden, aldus Peters. En dat zou dan een treinstation moeten worden.

“Door de aanstaande verbreding van de A1 kan het station dienen als een transferium richting steden in de regio, zoals Almelo en Enschede. Elders in het land zijn transferiums een groot succes. Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en milieu komt naar voren dat een treinstation op Plein Westermaat een optie is die in de toekomst gerealiseerd kan worden”, aldus het raadslid.

Hij wijst op de komende uitbreiding van IT bedrijf Lesscher op het terrein van het voormalige ExpoCenter. “Met een station zouden personeelsleden ook met de trein naar hun werk kunnen reizen. Onze conclusie is dat een station op deze plek het voor bezoekers en werknemers van Plein Westermaat, industrieterrein het Veldkamp en het Expo Business Parc mogelijk maken om met de trein naar het centrum van Hengelo te gaan en als transferium kan dienen en zo binnensteden kan ontlasten.”