bel redactie 074 - 256 66 99

Proef én beleef de Oekraïense cultuur op het Roesalka Nieuwjaarsfeest in Hengelo

Kennismaken met de traditionele Oekraïense cultuur? Zang- en volksdansgroep Roesalka organiseert op zondag 20 januari om 14:00 uur haar jaarlijkse nieuwjaarsfeest met zang, dans én Oekraïens buffet. Het feest wordt gehouden in het Excelsiorgebouw aan de Geerdinksweg 40 te Hengelo.

Speciale gast in Hengelo is dit jaar het 16-koppige ensemble Kralytsja uit Kiev. Deze zanggroep bestaat uit studenten die Oekraïense liederen ten gehore brengen die van generatie op generatie zijn overgegaan. Het repertoire van Kralytsja is gebaseerd op de volkscultuur uit diverse regio’s, waaronder die van Kiev en de oevers van de rivier Dnipro.

Huisgemaakt buffet met Oekraïense specialiteiten


Belangstellenden zijn van harte welkom om het nieuwjaarsfeest bij te wonen. Kaarten kosten 17,50 euro voor volwassenen. Voor kinderen van 4-12 jaar geldt het speciale tarief van 7,50 euro. Dit is inclusief een huisgemaakt buffet met Oekraïense specialiteiten. De drankjes zijn voor eigen rekening. Wilt u deze middag bijwonen, dan is tijdig reserveren noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op: www.roesalka.nl.

Oorsprong van het Roesalka Nieuwjaarsfeest

Sinds 2001 organiseert de Oekraïense zang- en volksdansgroep Roesalka in januari haar traditionele Nieuwjaarsfeest. Het initiatief is onder meer ontstaan uit een terugkomdag voor deelnemers van een reis naar Oekraïne in 2000. In de loop van de jaren is het event uitgegroeid tot een landelijke meet & greet voor Nederlanders die binding hebben met de Oekraïne en interesse hebben voor de Slavische cultuur.

Foto's: Roesalka.nl