bel redactie 074 - 256 66 99

Positief resultaat voor SWB en Gildebor

Gepubliceerd op: 10/07/2018

Positief resultaat voor SWB en Gildebor

SWB Midden Twente doet het boven verwachting, blijkt uit een door de directie gepresenteerde jaarrekening over 2017. Er werd een verlies verwacht van een half miljoen euro, maar dat werd een winst van half miljoen. Het positieve resultaat is onder meer te danken aan de goede economische situatie en optimalisatie van de samenwerking met de gemeenten.

Algemeen directeur Jeroen van der Geest daarover: “Wij hebben geen winstdoelstelling, maar het fraaie resultaat over 2017 vormt wel een goede basis om ook de komende jaren onze sociaal maatschappelijke doelen te kunnen halen”.

De organisatie is per 1 januari 2017 uitgebreid met het nieuwe bedrijfsonderdeel Gildebor en biedt inmiddels werk aan zo’n 1600 medewerkers. Bestuursvoorzitter Mariska ten Heuw daarover: ”Wij zijn met name zeer tevreden over het eerste Gildebor jaar binnen SWB Midden Twente. De overgang van het beheer en onderhoud van de openbare ruimte van de gemeenten naar Gildebor is vrijwel geruisloos verlopen en dat is een groot compliment voor alle medewerkers”.

De organisatie bereikte ook haar sociale doelstellingen. Naast de uitvoering van sociale werkvoorziening, werden re-integratieprojecten uitgevoerd voor mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt. Meer dan 50 % van de aangemelde cliënten vond binnen een jaar passende reguliere arbeid.

Algemeen directeur Jeroen van der Geest verlaat per 1 augustus 2018 SWB Midden Twente. Hij vervolgt zijn carrière na ruim 7 jaar bij de gemeente Den Haag, waar hij de fusie tussen sociale zaken en de sociale werkvoorziening gaat leiden. Het bestuur heeft besloten om Robert Monninkhoff tot waarnemend algemeen directeur te benoemen en parallel daaraan de procedure te starten om de vacature in te vullen.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht