bel redactie 074 - 256 66 99

Politiek Café Hengeloos Peil verhuist naar Metropool

Gepubliceerd op: 06/09/2019

Politiek Café Hengeloos Peil verhuist naar Metropool

Het maandelijkse discussieprogramma Hengeloos Peil verhuist naar poptempel Metropool. ,,We mikken op een jonger publiek’’, vertelt mede-presentator Gerard Smink.


Tekst: Bert Janssen

Na drie seizoenen in brasserie So Nice in de Hengelose Schouwburg komt de politiek-maatschappelijke talkshow Hengeloos Peil maandag voor het eerst vanuit het Muziekcafé bij Metropool. Directeur Johan de Jong van de poptempel is blij met de maandelijkse ‘visite’. ,,Dit is een verbreding van ons aanbod. We zijn vijf jaar bezig om te laten zien hoe leuk Metropool is. Het Industrieplein voor onze deur is de entree van Hengelo vanaf de A35.’’

De Hengelose variant van De Rode Haan, de vroegere radiotopper van de Vara, is elke tweede maandag van de maand te bezoeken. ,,We brengen veel onderwerpen voor het voetlicht, zaken die voor Hengeloërs van belang zijn’’, meent Gerard Smink. ,,De achtergrond van onze gasten is divers, van zakenmensen en kunstenaars tot lokale politici. De bezoekers mogen wel wat jonger worden.’’

Er is meer nieuw dan alleen de locatie. Hengeloos Peil wordt een kwartier langer, van 19.00 tot 20.15 uur. Smink: ,,We geven zo de discussies meer ruimte.’’ Het programma wordt niet meer live uitgezonden, maar is later op de site van deze krant en Radio Hengelo TV te zien en horen.

De Confrontatie

Het format verandert iets. Het begint met een discussie aan tafel, waarbij Smink en mede-presentator Esther Rouwenhorst gasten over heikele kwesties bevragen. Daarna volgt De Confrontatie, waarin Smink één of twee gasten uit de actualiteit het vuur aan de schenen legt. Hengeloos Peil sluit af met Aan de bar met Esther. Zij nodigt een gesprekspartner uit voor een vragenronde.

Per aflevering geeft een wisselende columnist zijn of haar mening. Nieuw is de muzieknominatie. Johan de Jong en zijn crew kiezen een artiest of band die live optreedt. Belangstellenden kiezen via social media hun favoriet. De pers- en publieksnominatie blijft. Gerard en Esther zetten initiatieven, die de stad op de kaart zetten, in de spotlights. Na tien afleveringen, maandag 8 juni 2020, worden alle prijzen bekend gemaakt. Overigens worden de grote verkiezingsdebatten wél in de Schouwburg Hengelo gehouden.

Hengeloos Peil is een samenwerking tussen De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV, poptempel Metropool en de Schouwburg Hengelo. De entree is gratis. De inloop is vanaf 18.30 uur met muziek.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht