bel redactie 074 - 256 66 99

Politie Hengelo houdt vijf mannen aan voor zware mishandeling

De Politie Hengelo heeft in de afgelopen weken vijf mannen aangehouden voor zware mishandeling. Dankzij goede camerabeelden kreeg de politie een goed beeld van het incident en konden de verdachten worden aangehouden.

Op zondag 16 oktober 2016 heeft rond 5.30 uur heeft er een zware mishandeling plaatsgevonden op de Willemstraat in Hengelo. Het 23-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging doodslag cq mishandeling nadat hem opzettelijk zwaar lichamelijk letsel was toegebracht.

De 23-jarige man verklaarde dat hij na een avondje stappen in worsteling kwam met een onbekende man waarmee hij blijkbaar eerder op de avond ook problemen mee had gehad in een horecagelegenheid aan de Burgemeester Jansenplein in Hengelo. De onbekende man werd geholpen door drie andere mannen die hem zodanig schopten en sloegen dat hij bewusteloos raakte. Door tussenkomst van de politie zijn de vier mannen gevlucht. Eén van de mannen, 23 jaar uit Deventer, kon direct aangehouden worden.

De man is opgesloten voor nader onderzoek. De politie is mede dankzij goede camerabeelden die gemaakt zijn door de beveiligingscamera’s in de binnenstad van Hengelo op het spoor gekomen van de overige mannen. Tevens kreeg de politie dankzij de bewakingscamera’s een goed beeld van het incident. Afgelopen week en de week ervoor zijn nog een 19-jarige, een 23-jarige en een 24-jarige man uit Deventer en een 22-jarige man uit Apeldoorn aangehouden en opgesloten.